Search
Close this search box.
φιλιππινες

Φιλιππίνες: Έκθεση ψηφιακής τέχνης για την ανάδειξη της κορεατικής πολιτιστικής κληρονομιάς (ΦΩΤΟ)

Οι Φιλιππινέζοι έχουν τώρα την ευκαιρία να βιώσουν μαγευτικά γραφικά μέσα από μια έκθεση ψηφιακής τέχνης που παρουσιάζει παραδοσιακό κορεατικό πολιτιστικό περιεχόμενο, που θα διαρκέσει στη χώρα μέχρι τον Ιούνιο.

Πώς θα ήταν ο Παρθενώνας αν τον ζωγράφιζε ο Βαν Γκογκ; (Εικόνες)

Με τίτλο “Endless Landscape: Digitally Reimagined Korean Art”, η έκθεση πραγματοποιείται στο Κορεατικό Πολιτιστικό Κέντρο (KCC) στο Western Bicutan, στην πόλη Taguig, στις Φιλιππίνες, από τις 19 Ιανουαρίου έως τις 29 Ιουνίου. Στόχος της είναι να διευρύνει την εκτίμηση της κορεατικής πολιτιστικής κληρονομιάς .

Χρησιμοποιώντας την πιο πρόσφατη ψηφιακή τεχνολογία, η εκδήλωση περιλαμβάνει συναρπαστικά έργα βίντεο για να αφηγηθούν ιστορίες πολιτιστικής κληρονομιάς με ζωντανό και συναρπαστικό τρόπο, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του KCC.

φιλιππίνες

Παρουσιάστηκε από το Εθνικό Μουσείο της Κορέας ως μέρος του Προγράμματος Υποστήριξης Γκαλερί στην Υπερπόντια Κορέα και χρησιμεύει επίσης ως «εναρκτήριο γεγονός» για τον εορτασμό των 75 χρόνων φιλίας μεταξύ Κορέας και Φιλιππίνων.

«Ελπίζω ότι αυτή η έκθεση που εστιάζει στο ψηφιακό περιεχόμενο, το οποίο υπερβαίνει τις συμβατικές εκθέσεις με επίκεντρο τα τεχνουργήματα, θα χρησιμεύσει ως μοναδική ευκαιρία για να εισαγάγουμε την κορεατική κουλτούρα στο κοινό των Φιλιππίνων», δήλωσε ο Yoon Sung-yong, ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Μουσείου της Κορέας.

φιλιππίνες

Ο Πρέσβης της Κορέας Lee Sang-hwa, από την άλλη πλευρά, δήλωσε ότι η έκθεση «παρέχει μια μεγάλη ευκαιρία για ουσιαστικές πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών μας».

«Ελπίζω ότι θα επιδείξει την πλούσια παράδοση της Κορέας και θα τεκμηριώσει τη θέση της ως ψηφιακής δύναμης που μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω τη διμερή μας συνεργασία», πρόσθεσε ο Λι.

φιλιππίνες

Χρησιμοποιώντας ψηφιακή τεχνολογία, η έκθεση παρουσιάζει τέσσερα έργα βίντεο που ερμηνεύουν εκ νέου παραδοσιακούς κορεάτικους πίνακες, όπως αναφέρει το KCC.

Το πρώτο κομμάτι, με τίτλο “Endless Mountains and Rivers: A Prosperous World Unfolds in Nature”, βασίζεται σε ένα έργο με τον ίδιο τίτλο του Yi In-mun, ζωγράφου της βασιλικής αυλής κατά τη διάρκεια της δυναστείας Joseon. Αυτό το κομμάτι προσφέρει μια ζωντανή απεικόνιση ανθρώπων που συνυπάρχουν αρμονικά με την αναλλοίωτη φύση.

φιλιππίνες

Επιπλέον, υπάρχει ένα άλλο κομμάτι με τίτλο “Royal Processions with the People”, που απεικονίζει τελετές της βασιλικής αυλής κατά την περίοδο Joseon, αντλώντας έμπνευση από επίσημα αρχεία και πίνακες τέτοιων τελετουργιών.

Το βίντεο με τίτλο “Pillars of Divinity, Chongseok Rocks” παρουσιάζει τους βράχους Chongseok στην επαρχία Gangwon, ένα διάσημο γραφικό σημείο στην ορεινή περιοχή Geumgang. Αυτό το κομμάτι βασίζεται στον πίνακα “Scenic View of Chongseok Rocks” του ζωγράφου Kim Gyu-jin.

φιλιππίνες

Το τελευταίο έργο, “Peonies in Bloom”, είναι ένας πίνακας με δύο πάνελ με λουλούδια παιώνιας στη συλλογή του Εθνικού Μουσείου της Κορέας, που αρχικά εγκαταστάθηκε σε ένα κτήριο παλατιού κατά την περίοδο Joseon. Το KCC περιέγραψε το βίντεο ως μεταφορά των επισκεπτών σε έναν πολυτελή κήπο γεμάτο με κόκκινα και λευκά άνθη παιώνιας σε πλήρη άνθηση.

Simpsons: Φωτογράφος αναδημιουργεί τους χαρακτήρες μέσω AI (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πηγή φωτογραφιών

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr