Search
Close this search box.
Ίδρυμα Λαμπράκη

«Φάκελος Λαμπράκη»: Έκθεση φωτογραφίας στην Καισαριανή

«Φάκελος Λαμπράκη»: Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λαμπράκη, ο Δήμος Καισαριανής παρουσιάζει την έκθεση “Φάκελος Λαμπράκη” στο Μουσείο Εθνικής Εαμικής Αντίστασης, προσφέροντας ανοιχτή πρόσβαση στο κοινό χωρίς εισιτήριο.

80ο Φεστιβάλ Βενετίας: 12 ταινίες που περιμένουμε. Έχουμε και την επιστροφή του Πολάνσκι

«Φάκελος Λαμπράκη»

Όπως αναφέρεται αναλυτικά σε επίσημη ανακοίνωση του Δήμου, η εκδήλωση του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη στην Καισαριανή παρουσιάζει με υπερηφάνεια μια σημαντική έκθεση με επίκεντρο τον Γρηγόρη Λαμπράκη, σύμβολο της δημοκρατίας και του κινήματος ειρήνης. Η έκθεση, η οποία έχει προγραμματιστεί να ανοίξει τις πόρτες της στις 9 Σεπτεμβρίου 2023, θα τιμηθεί με την παρουσία του Γρηγόρη Λαμπράκη του νεότερου, του γιου της καταξιωμένης πολιτικής προσωπικότητας.

Η φωτογραφική έκθεση αποκαλύπτει σχολαστικά τα κρυμμένα αρχεία τόσο της Αστυνομίας όσο και της ΕΥΠ, ανατρέχοντας σχολαστικά στις ιστορικές περιόδους κατά τις οποίες ο Γρηγόρης Λαμπράκης συνδέθηκε με το ΕΑΜ. Φωτίζει επίσης περίπλοκες πτυχές της συμμετοχής του στο “Παγκόσμιο Κίνημα Ειρήνης”, της πολιτικής του διαδρομής, των δοκιμασιών που υπέστη, αλλά και λιγότερο γνωστές διαστάσεις της ζωής του, όπως οι ενασχολήσεις του με τον αθλητισμό και την ιατρική.

Η πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης, όπως επιβεβαιώνει ο γιος του σεβαστού πολιτικού άνδρα, κατέστη δυνατή χάρη στη συνεργασία της Φωτογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης. Ιδιαίτερη αναγνώριση παρέχεται στον Γιάννη Αυγέρη για την αφοσιωμένη προσπάθειά του στην επιμέλεια του “Φακέλου”, αξιοποιώντας υλικό που προέρχεται από τα αρχεία της Αστυνομίας και της ΕΥΠ.

Τί είναι η ψυχή ; Τα ορόσημα για την κατανόησή της

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr