Search
Close this search box.

Το φιλμ άρχισε να γράφει για την ταινία «Καποδίστριας» του Γιάννη Σμαραγδή (φωτογραφίες – βίντεο)

Η νέα κινηματογραφική ταινία του Γιάννη Σμαραγδή είναι μια αφιέρωση στον μεγάλο Έλληνα πολιτικό Ιωάννη Καποδίστρια.

10 αποφθέγματα του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος των γυρισμάτων, με τον Αντώνη Μυριαγκό στον πρωταγωνιστικό ρόλο και συμμετοχή πολλών άλλων γνωστών ηθοποιών, όπως οι Μάξιμος Μουμούρης, Παύλος Κοντογιαννίδης, Τάσος Χαλκιάς, Μαίρη Βιδάλη, Πάνος Σκουρολιάκος, κ.ά.

Το φιλμ άρχισε να γράφει για την ταινία «Καποδίστριας» του Γιάννη Σμαραγδή

Ο Σμαραγδής, που έχει παρουσιάσει και άλλες κινηματογραφικές προσεγγίσεις για μεγάλες προσωπικότητες της Ελληνικής ιστορίας, όπως ο Καζαντζάκης, ο El Greco και ο Καβάφης, βρίσκεται τώρα στη δημιουργική διαδικασία της βιογραφικής ταινίας για τον Καποδίστρια, ένα όνειρο ζωής για εκείνον. Η ταινία “Καποδίστριας” αναδεικνύει το προφίλ του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση από τους Οθωμανούς. Η πλοκή αφηγείται τη ζωή του Καποδίστρια, παρουσιάζοντας μια ιστορία αγάπης, πίστης και αγώνα ενός δημοκράτη σε συντηρητικούς καιρούς, ο οποίος πληρώνει με τη ζωή του τον αγώνα του για την πατρίδα.

Το φιλμ άρχισε να γράφει για την ταινία «Καποδίστριας» του Γιάννη Σμαραγδή

Η ταινία έχει ήδη γυρίσει 20 από τα συνολικά 120 λεπτά, και ο προϋπολογισμός της ξεπερνά τα 7.000.000 ευρώ. Οι τοποθεσίες των γυρισμάτων περιλαμβάνουν την Αθήνα, το Ναύπλιο, την Κέρκυρα, την Αίγινα, τον Πόρο, αλλά και χώρες όπως η Αυστρία, η Ελβετία και η Ρουμανία. Ο Σμαραγδής εκφράζει την επιθυμία του να αναδειχθεί ο Καποδίστριας ως ένα πρότυπο για τους Έλληνες.

Το φιλμ άρχισε να γράφει για την ταινία «Καποδίστριας» του Γιάννη Σμαραγδή

Η πρεμιέρα του “Καποδίστρια” έχει προγραμματιστεί για το φθινόπωρο του 2024 στο Museum of the Moving Image (ΜΟΜΙ) της Νέας Υόρκης. Ο Γιάννης Σμαραγδής υπογράφει τη σκηνοθεσία και το σενάριο της ταινίας, ενώ τη μουσική υπογράφει ο Μίνως Μάτσας. Ο Σμαραγδής αφιερώνει την ταινία στη μνήμη της συζύγου του Ελένης Σμαραγδή, καθώς και σε άλλες προσωπικότητες.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Επανάσταση του 1821: Τα δημοτικά κλέφτικα τραγούδια

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr