Search
Close this search box.

Το Άγαλμα της Ελευθερίας επιστρέφει σπίτι του (AI εικόνες)

Μια σειρά εικόνων που δημιουργήθηκαν από πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης απαθανάτισαν το Άγαλμα της Ελευθερίας στο ταξίδι του προς την πατρίδα. Αυτή η ευφάνταστη απεικόνιση παρουσιάζει το εμβληματικό σύμβολο της ελευθερίας, που μοιάζει με μια χαμογελαστή ανθρώπινη φιγούρα, πάνω σε ένα κολοσσιαίο σύγχρονο αεροσκάφος.

Πώς θα ήταν ο Παρθενώνας αν τον ζωγράφιζε ο Βαν Γκογκ; (Εικόνες)

Η δημιουργός αυτών των εντυπωσιακών εικόνων, Susanne Hellmig μέσα από σχολαστικές προσαρμογές και αμέτρητες επαναλήψεις, πέτυχε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αν και με «μικρές», ξεκάθαρα, αποκλίσεις από την πραγματικότητα. Παρά τις ασυμφωνίες σε λεπτομέρειες όπως ο σχεδιασμός του αεροσκάφους και η απεικόνιση του Παρισιού, η ουσία της αφήγησης παραμένει ανέγγιχτη- μια απόδειξη της δύναμης της δημιουργικής ερμηνείας.

Οι εικόνες ξετυλίγονται με το Άγαλμα της Ελευθερίας να αποπνέει μια αύρα γαλήνης καθώς προσκολλάται στο τεράστιο αεροπλάνο Antonov An-225 Mriya. Σα να γεννήθηκε για να πετάει, με τα χέρια και τα πόδια τυλιγμένα γύρω από το αεροσκάφος, περιηγείται στους ουρανούς.

Αναφορικά με τη χρήση των προγραμμάτων ΑΙ σε συνδυασμό με την καλλιτεχνική έκφραση ανοίγονται πόρτες σε νέους τομείς δημιουργικότητας και αφήγησης. Το AI επιταχύνει τη διαδικασία δημιουργίας εικόνας, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα και τον πειραματισμό. Ωστόσο, συχνά υπολείπεται σε ρεαλισμό και ακρίβεια. Η υπερβολική εξάρτηση από την τεχνητή νοημοσύνη κινδυνεύει να καταπνίξει την ανθρώπινη δημιουργικότητα, ενώ οι ηθικές ανησυχίες σχετικά με την ιδιοκτησία και τη χειραγώγηση εξακολουθούν να υφίστανται.

Δείτε τη σειρά εικόνων φτιαγμένες με πρόγραμμα AI:

Lord of the Rings: Η Μέση Γη σε μορφή LEGO με τη δυνατότητα του AI

Πηγή εικόνων

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr