Search
Close this search box.
Άλμπερτ Αϊνστάιν Μαύρη Τρύπα

Τι βρήκαν οι αστρονόμοι στη Μαύρη Τρύπα ; Δικαίωση Αϊνστάιν – (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρέπει να ταξιδέψουμε αρκετές δεκαετίες πίσω στο χρόνο για να συναντήσουμε τον Άλμπερτ Αϊνστάιν, όπου διατυπώνει τη διάσημη Θεωρία της Σχετικότητας. Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες;

Το 2023, χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία που διαθέτει η επιστημονική κοινότητα, έχουμε ξεκλειδώσει τα μυστικά του Σύμπαντος, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη μιας Μαύρης Τρύπας και αποτίνοντας φόρο τιμής στο μεγαλείο του Αϊνστάιν. Παρά τους περιορισμένους πόρους της εποχής του, όχι μόνο οραματίστηκε το μέλλον, αλλά και το διευκρίνισε με επιμέλεια και σχολαστική λεπτομέρεια.

Τι προέκυψε από την έρευνα της Μαύρης Τρύπας στον πυρήνα του γαλαξία Messier 87; Για πρώτη φορά, οι αστρονόμοι παρατήρησαν άμεσα μια περιστρεφόμενη μαύρη τρύπα. Η αποκάλυψη αυτή προέκυψε μέσα από την εξέταση των ισχυρών ενεργειακών πιδάκων που εκπέμπει η μαύρη τρύπα που κατοικεί στην καρδιά του γειτονικού γαλαξία Messier 87.

Άλμπερτ Αϊνστάιν Μαύρη Τρύπα
Ο Μ87, που βρίσκεται σε απόσταση 55 εκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη, είναι ένας ραδιογαλαξίας που φιλοξενεί μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα που επισκιάζει τον Ήλιο κατά 6,5 δισεκατομμύρια φορές σε μέγεθος στο κέντρο του.

Οι επιστήμονες είχαν από καιρό την πεποίθηση ότι η περιστροφή μιας μαύρης τρύπας τροφοδοτεί αυτούς τους πίδακες, και μόλις τώρα η θεωρία αυτή τεκμηριώθηκε. Πρόκειται για μια συναρπαστική ανακάλυψη που ενισχύει τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν και θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποκάλυψη του αινίγματος που περιβάλλει τα πιο μυστηριώδη αντικείμενα του Σύμπαντος.

«Μετά την επιτυχία της απεικόνισης της μαύρης τρύπας σε αυτόν τον γαλαξία, το αν αυτή η μαύρη τρύπα περιστρέφεται ή όχι αποτελούσε μια κεντρική αναζήτηση μεταξύ των επιστημόνων», δήλωσε ο Δρ Kazuhiro Hada, του Εθνικού Αστρονομικού Παρατηρητηρίου της Ιαπωνίας.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Ο Μ87, που βρίσκεται σε απόσταση 55 εκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη, είναι ένας ραδιογαλαξίας που φιλοξενεί μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα που επισκιάζει τον Ήλιο κατά 6,5 δισεκατομμύρια φορές σε μέγεθος στο κέντρο του. Ένα μέρος του υλικού, που στερείται νέφη αερίων και αστέρια, καταβροχθίζεται από τη μαύρη τρύπα, ενώ ένα μικρό μέρος αποβάλλεται με ταχύτητες που υπερβαίνουν το 99,99% της ταχύτητας του φωτός.

Βασιζόμενοι σε δεδομένα που συλλέχθηκαν από ένα παγκόσμιο δίκτυο ραδιοτηλεσκοπίων που εκτείνεται από το 2000 έως το 2022, οι ερευνητές αποκάλυψαν τώρα ότι ο πίδακας παρουσιάζει μια κίνηση που μοιάζει με εκκρεμές και ταλαντώνεται σε έναν 11ετή κύκλο.

«Μετά την επιτυχία της απεικόνισης της μαύρης τρύπας σε αυτόν τον γαλαξία, το αν αυτή η μαύρη τρύπα περιστρέφεται ή όχι αποτελούσε μια κεντρική αναζήτηση μεταξύ των επιστημόνων», δήλωσε ο Δρ Kazuhiro Hada, του Εθνικού Αστρονομικού Παρατηρητηρίου της Ιαπωνίας.

«Τώρα η προσμονή έχει μετατραπεί σε βεβαιότητα. Αυτή η μαύρη τρύπα τέρας πράγματι περιστρέφεται».

Athens Book Space: Ένα υπερσύγχρονο στέκι βιβλίου που ήρθε για να εντυπωσιάσει!

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr