Search
Close this search box.
Τζον_και_Τζάκι_Κένεντι_δημοπρασία

Τζον & Τζάκι Κένεντι: Σπάνια χριστουγεννιάτικη κάρτα με τις υπογραφές τους βγαίνει σε δημοπρασία!

Μια σπάνια χριστουγεννιάτικη κάρτα με τις υπογραφές του Τζον και της Τζάκι Κένεντι θα βγει σε δημοπρασία για 35.000 δολάρια.

Μια εξαιρετικά σπάνια χριστουγεννιάτικη κάρτα με τις υπογραφές του Τζον Κένεντι και της Τζάκι, που προοριζόταν για τα Χριστούγεννα του 1963 και δεν στάλθηκε ποτέ αναμένεται να βγει σε δημοπρασία. Το σπάνιο αυτό αντικείμενο αναμένεται να πουληθεί για τουλάχιστον 35.000 δολάρια.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία στην συγκεκριμένη κάρτα, είναι ότι ο Τζον Κένεντι την υπέγραψε μεταξύ των δύο ημερών που προηγήθηκαν της δολοφονίας του. Και μπορεί ο Αμερικανός Πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία να υπέγραψαν αναμφίβολα αναρίθμητες χριστουγεννιάτικες κάρτες κατά τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας του, το 1961 και το 1962, αλλά η συγκεκριμένη θυμίζει μια μοιραία στιγμή στην Αμερικανική ιστορία.

Η κάρτα, ανήκει σε μια μικρή ομάδα καρτών – καμία από τις οποίες δεν στάλθηκε τελικά- που είχε υπογράψει στο στενό περιθώριο μεταξύ της επιστροφής του στον Λευκό Οίκο από τη Φλόριντα το βράδυ της 18ης Νοεμβρίου και της αναχώρησής του για το Τέξας το πρωί της 21ης Νοεμβρίου. «Με τις καλύτερες ευχές για καλή χρονιά» είναι το μήνυμα που υπέγραψαν ο Τζον Κένεντι και η Τζάκι λίγο πριν από την τραγική δολοφονία του.

Φαιδρότητα χαρακτήρισε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης την αλλαγή στίχου από την Άλκηστη Πρωτοψάλτη

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr