Search
Close this search box.
Τζον Λένον ντοκιμαντέρ

“John Lennon: Murder Without A Trial”: Η δολοφονία του σπουδαίου τραγουδιστή γίνεται ντοκιμαντέρ

Η ταινία “John Lennon: Murder Without A Trial” με αφηγητή τον ηθοποιό Κίφερ Σάδερλαντ θα εξετάσει την δολοφονία του Τζον Λένον.

Η σειρά της Apple TV+ περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τους φίλους του Λένον, ψυχιάτρους, ντεντέκτιβ, εισαγγελείς και τους δικηγόρους υπεράσπισης του προβληματικού θαυμαστή Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν, ο οποίος πυροβόλησε θανάσιμα τον πρώην Beatle έξω από την πολυκατοικία του στη Νέα Υόρκη στις 8 Δεκεμβρίου 1980. Η ημερομηνία πρεμιέρας δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Ο Τσάπμαν δήλωσε ένοχος για το έγκλημα. Το 1981 διατάχθηκε να λάβει ψυχιατρική θεραπεία και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια έως ισόβια κάθειρξη. Ο 68χρονος πρώην φρουρός ασφαλείας, που ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος για αναστολή το 2000 και έκτοτε είχε ακροάσεις κάθε δύο χρόνια, ωστόσο δεν του έχει χορηγηθεί άδεια αποφυλάκισης.

20 απόφθεγματα του Θαλή: Σε τίποτα δεν διαφέρει ο θάνατος από την ζωή.

Μιλώντας στην επιτροπή αναστολών, ο Τσάπμαν είπε ότι είχε “εγωιστική αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή με παγκόσμιες συνέπειες. Ήξερα τι έκανα και ήξερα ότι ήταν κακό. Ήξερα ότι ήταν λάθος, αλλά ήθελα τόσο πολύ τη φήμη, που ήμουν πρόθυμος να δώσω τα πάντα και να αφαιρέσω μια ανθρώπινη ζωή. Δεν πρόκειται να κατηγορήσω τίποτα άλλο ή κανέναν άλλο που με έφερε εκεί“, δήλωσε. “Αυτό ήταν το κακό μέσα στην καρδιά μου. Ήθελα να γίνω κάποιος και τίποτα δεν επρόκειτο να το σταματήσει αυτό“, συνέχισε ο Tσάπμαν, ο οποίος στη συνέχεια είπε ότι η δολοφονία του Λένον ήταν “η μεγάλη μου απάντηση σε όλα. Δεν επρόκειτο να είμαι πια ένα τίποτα“.

Η ιστορία του Τσάπμαν είχε προηγουμένως παρουσιασθεί στην οθόνη στην ταινία “Chapter 27” του 2007, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Τζάρεντ Λέτο.

Πηγή φωτογραφίας 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr