Search
Close this search box.
«Σ' αγαπώ γιατί είσαι ωραία, σ΄ αγαπώ γιατί είσαι εσύ» - Ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος μας συγκινεί και μας διδάσκει πώς πραγματικά θα πρέπει να αγαπάμε

«Σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία, σ΄ αγαπώ γιατί είσαι εσύ» (VIDEO) – Ο Μητροπολίτης Παύλος συγκινεί και μας διδάσκει πώς πραγματικά να αγαπάμε

Μια συγκινητική τοποθέτηση (ακολουθεί video) του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου για το τί πραγματικά είναι η αγάπη, τα θεμέλια της οποίας στέκουν στην εκτίμηση ενός ατόμου για τις μοναδικές του ιδιότητες, την προσωπικότητα και την ατομικότητά του.

Με πυρήνα το ρομαντικό τραγούδι «Σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία, σ΄ αγαπώ γιατί είσαι εσύ», ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος Ιωάννου (εκοιμήθη στις 13 Ιανουαρίου του 2019 στη Χαλκίδα) το ερμηνεύει λέγοντας ότι η πραγματική αγάπη έχει υπόσταση όταν αγαπούμε τον σύντροφό μας για αυτό που είναι, ξεπερνώντας δηλαδή, τον εγωισμό μας. Εστιάζει στην αποδοχή και την αγκαλιά του αληθινού εαυτού του ατόμου, συμπεριλαμβανομένων των δυνατών σημείων, των αδυναμιών, των ιδιορρυθμιών και των ατελειών του.

Γιώργος Σεφέρης- 10 ποιήματα αγάπης: «Αργά μιλούσες μπρος στον ήλιο και τώρα είναι σκοτάδι κι ήσουν της μοίρας μου το υφάδι συ»

Όταν αγαπάς κάποιον για αυτό που είναι, αναγνωρίζεις και εκτιμάς την αυθεντικότητά του, δεν τον φοβάσαι. Η πραγματική δυστυχία, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, έρχεται διότι δεν αγαπάμε, αλλά φοβόμαστε ο ένας τον άλλον. Η αληθινή αγάπη περιλαμβάνει κατανόηση, ενσυναίσθηση και μια βαθιά σύνδεση που υπερβαίνει τις εξωτερικές συνθήκες ή τις αλλαγές. Υπονοεί τη δέσμευση να υποστηρίζει και να βρίσκεται δίπλα στο άτομο, εκτιμώντας την εγγενή του αξία.

Σε υγιείς σχέσεις, αυτή η μορφή αγάπης καλλιεργεί έναν ισχυρό συναισθηματικό δεσμό και δημιουργεί τα θεμέλια για αμοιβαία ανάπτυξη και ευτυχία. Δείτε παρακάτω το video της ομιλίας του Μητροπολίτη.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Τί είναι η αγάπη; 10 ταινίες που αφηγήθηκαν μωσαϊκα έμπνευσης

Πηγή εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr