Search
Close this search box.
Στιβ ΜακΚουίν ντοκιμαντέρ

«Occupied City»: Μια πρώτη γεύση από το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ του Στιβ ΜακΚουίν (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Ο Στιβ ΜακΚουίν μας παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ του με τίτλο «Occupied City», διάρκειας 4 ωρών και 22 λεπτών μέσα από το πρώτο του τρέιλερ.

Το ντοκιμαντέρ «Occupied City» διαδραματίζεται σε διάφορες πλατείες και δρόμους του σημερινού Άμστερνταμ, εντοπίζοντας τις φρικαλεότητες που διέπραξαν οι γερμανικές δυνάμεις σε 130 σημεία ενάντια στον εβραϊκό πληθυσμό.

Στο ντοκιμαντέρ του Στιβ ΜακΚουίν αντηχεί ο απόηχος της ναζιστικής κατοχής στο Άμστερνταμ, και έκανε πρεμιέρα στο 76ο Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αμερικανικές αίθουσες ανήμερα των Χριστουγέννων με το τρέιλερ από τις Regency Enterprises, A24 και Film4 να έχει κυκλοφορήσει.

Η ηθοποιός Μέλανι Χάιαμς, σε ρόλο αφηγήτριας στο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ αναφέρει: «Σύντομα, οι Ναζί άρχισαν να απαγορεύουν στους Εβραίους την είσοδο σε πάρκα, πισίνες, καταστήματα, καφετέριες και σχολεία» προσθέτοντας «το 1941 άρχισαν να τους συλλαμβάνουν».

Επιστήμονες ανακάλυψαν κατά λάθος ένα νέο όργανο στο ανθρώπινο σώμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στην Ολλανδία καταγράφηκε το υψηλότερο ποσοστό θανάτων Εβραίων στη Δυτική Ευρώπη, με το 75% του εβραϊκού πληθυσμού να χάνεται, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 60.000 μόνο στο Άμστερνταμ.

Η ανακοίνωση για την ταινία αναφέρει: «Το παρελθόν συγκρούεται με το αβέβαιο παρόν στο ντοκιμαντέρ του Στιβ ΜακΚουίν “Occupied City”, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο “Atlas of an Occupied City (Amsterdam 1940-1945)” της Μπιάνκα Στίγκτερ».

«Το να περπατώ σε έναν δρόμο και να βλέπω ένα μικρό άγαλμα και να ανακαλύπτω ότι εδώ συγκεντρώθηκαν και εκτελέστηκαν 15 άνθρωποι επειδή κάποιος είχε δολοφονήσει έναν Γερμανό στρατιώτη ήταν πολύ σοκαριστικό για εμένα», δήλωσε ο ΜακΚουίν λίγο πριν την πρεμιέρα στις Κάννες.

Δείτε το τρέιλερ:

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

 

Πηγή φωτογραφίας 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr