Search
Close this search box.
επιστολή χόλιγουντ

Πόλεμος Ισραήλ – Γάζας: Μεγάλοι αστέρες του Χόλιγουντ ζητούν από τον Τζο Μπάιντεν να επέμβει

Για τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Γάζας έστειλαν επιστολή στον Τζο Μπάιντεν αστέρες του Χόλιγουντ, ζητώντας του να επέμβει.

Μια ομάδα 55 διάσημων καλλιτεχνών υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, με την οποία ζητούν επιτακτικά να απευθύνει έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και το Ισραήλ. Στους υπογράφοντες περιλαμβάνονται ονόματα όπως οι Χοακίν Φοίνιξ, Κέιτ Μπλάνσετ, Τζον Στιούαρτ, Κρίστεν Στιούαρτ, Σούζαν Σάραντον, Μαχερσάλα Άλι, Ριζ Άχμεντ, Ράμι Γιουσέφ και Κουίντα Μπράνσον.

Καλούμε την κυβέρνησή σας και όλους τους παγκόσμιους ηγέτες να τιμήσουν όλες τις ζωές στους Αγίους Τόπους και να ζητήσουν την κατάπαυση του πυρός χωρίς καθυστέρηση. Να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί της Γάζας και να απελευθερωθούν με ασφάλεια οι όμηροι“, αναφέρεται στην επιστολή.

Η δήλωση, που έγινε, περιλαμβάνει επίσης ένα σχόλιο του εκπροσώπου της UNICEF Τζέιμς Έλντερ, το οποίο υπογραμμίζει την καταστροφή που προκαλούν στον πληθυσμό της Γάζας οι συνεχιζόμενες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές και οι αποκλεισμοί νερού και ενέργειας.

Οι «επικές» ατάκες του μοναδικού Βλάσση Μπονάτσου (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα παιδιά και οι οικογένειες στη Γάζα έχουν πρακτικά ξεμείνει από τρόφιμα, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, φάρμακα και ασφαλή πρόσβαση σε νοσοκομεία, μετά τις πολυήμερες αεροπορικές επιδρομές και τις περικοπές σε όλες τις οδούς εφοδιασμού“, αναφέρεται στη δήλωση του Έλντερ. “Η ανθρωπιστική κατάσταση έχει φτάσει σε θανάσιμα χαμηλά επίπεδα, και όμως όλες οι αναφορές δείχνουν ότι θα υπάρξουν περαιτέρω επιθέσεις. Η συμπόνια – και το διεθνές δίκαιο – πρέπει να επικρατήσουν“.

Μια άλλη επιστολή που απαιτεί κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, υπογράφηκε από προσωπικότητες όπως οι Τίλντα Σουίντον, Τσαρλς Ντανς, Στιβ Κούγκαν, Μίριαμ Μαργκόλιζ, Μάικ Γουίντερμποτομ, Μάικ Λι και Ασίφ Καπάντια. Η επιστολή κατηγορεί τη βρετανική κυβέρνηση ότι “όχι μόνο ανέχεται τα εγκλήματα πολέμου, αλλά τα υποβοηθά και τα υποθάλπει”.

Πηγή φωτογραφίας

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr