Search
Close this search box.
ποιος εχει το μεγαλυτερο φωνητικο ευρος

Ποιος διαθέτει το μεγαλύτερο φωνητικό εύρος, σύμφωνα με την επιστήμη;

Δεν είναι λίγοι οι τραγουδιστές που μας έχουν μαγέψει με τη φωνή τους. Τι καθορίζει όμως, έναν καλό τραγουδιστή με βάση την επιστήμη; Ποιος είναι ο κορυφαίος όλων;

Τζον Λένον: Για ποιο τραγούδι ήταν περήφανος;

Ένας τραγουδιστής θεωρείται συχνά ο ακρογωνιαίος λίθος ενός συγκροτήματος. Ενώ το σύνολο των δεξιοτήτων ενός ιδανικού τραγουδιστή είναι θέμα συζήτησης, αναγνωρίζεται ότι ακόμη και με εξαιρετικούς οργανοπαίκτες και περίπλοκα μουσικά στυλ, ένα συγκρότημα μπορεί να διαλυθεί αν ο τραγουδιστής είναι σκάρτος.

Ο καθορισμός του τι κάνει έναν καλό τραγουδιστή είναι υποκειμενικός και εξαρτάται από το είδος και το μουσικό στυλ του συγκροτήματος. Για παράδειγμα, το περιορισμένο εύρος του Johnny Rotten ταίριαζε τέλεια στους Sex Pistols, ενώ ο Freddie Mercury, με αξιοσημείωτες φωνητικές ικανότητες, μπορεί να μην ευθυγραμμίζεται με την punk αισθητική.

Παρά την υποκειμενικότητα, ορισμένοι αντικειμενικοί παράγοντες, όπως το φυσικό εύρος της φωνής, συμβάλλουν στην ικανότητα ενός τραγουδιστή. Η Concert Hotels διεξήγαγε μια μελέτη για να προσδιορίσει τον τραγουδιστή με το πιο εκτεταμένο φωνητικό εύρος στην ιστορία της ποπ κουλτούρας. Αναλύοντας δίσκους των τελευταίων έξι δεκαετιών, κατέγραψαν τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες νότες που τραγούδησε κάθε καλλιτέχνης. Οι κορυφαίοι καλλιτέχνες μπορεί στην αρχή να εκπλήσσουν, αλλά μια πιο προσεκτική ματιά στη δισκογραφία τους αποκαλύπτει γιατί ξεχωρίζουν.

Η λίστα των κορυφαίων δέκα καλλιτεχνών με αξιοσημείωτα φωνητικά εύρη περιλαμβάνει σημαντικές προσωπικότητες όπως ο David Bowie, ο Prince και η Mariah Carey. Ωστόσο, η επιστημονική ανάλυση τοποθετεί τον αμφιλεγόμενο frontman των Guns N’ Roses, Axl Rose, στην κορυφή της φωνητικής λίστας.

Παρά τις πρόσφατες ερμηνείες που πιθανώς δεν έδειχναν τα φωνητικά του στα καλύτερά τους, η διαρκής καριέρα του Axl Rose προτρέπει να εξετάσουμε τον αντίκτυπο του χρόνου στις φωνητικές του χορδές. Η εξέταση των δίσκων των Guns N’ Roses αποκαλύπτει την ικανότητα του Axl Rose να εκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα φωνητικών.

Από τους χαμηλούς, μπάσους τόνους στο “It’s So Easy” μέχρι τις εμβληματικές κραυγές στο “Paradise City”, ο Axl Rose χρησιμοποιεί επιδέξια διαφορετικές οκτάβες, δίνοντας μια ξεχωριστή αίσθηση σε διάφορα τραγούδια. Αυτή η ευελιξία πιθανότατα συνέβαλε στη διαρκή επιτυχία των Guns N’ Roses.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της φωνητικής εμβέλειας του Axl Rose είναι εμφανές στο “Sweet Child Of Mine”.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

18 στίχοι τραγουδιών που το νόημά τους δεν βρήκαμε ποτέ

Πηγή εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr