Search
Close this search box.
σχολεία

Ποια σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα 11/9 – Ποια θα παραμείνουν κλειστά;

Σχολεία: Καθώς αρχίζει η νέα σχολική χρονιά, οι μαθητές ξεκινούν με ανυπομονησία το νέο τους ταξίδι. Ωστόσο, πολλοί μαθητές βρίσκονται σε αναμονή λόγω των πλημμυρών, καθώς πολλά σχολεία έχουν υποστεί ζημιές, όπου σε συνδυασμό με τη δύσκολη πρόσβαση σε αυτά καθυστερούν την έναρξη τους.

Ο αγιασμός στα σχολεία έχει προγραμματιστεί να γίνει μετά τις 8:30 το πρωί. Παρ’ όλα αυτά, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι κάθε σχολείο θα ενημερώσει τους γονείς και τους μαθητές για τη συγκεκριμένη ώρα.

Τα σχολεία στις πληγείσες περιοχές

Όσον αφορά στο κλείσιμο των σχολείων, έχει εκδοθεί ανακοίνωση για τις περιοχές Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας, Λάρισας και Σποράδων, όπου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για μία εβδομάδα, έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από συνεννόηση μεταξύ του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκου Πιερρακάκη, και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνου Αγοραστού.

Λαμβάνει υπόψη τις δυσμενείς συνθήκες που προκάλεσαν τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Θεσσαλίας. Ως εκ τούτου, όλα τα ιδρύματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δε θα πραγματοποιήσουν μαθήματα από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Την απόφαση σχετικά με το κλείσιμο των σχολείων μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ. Επιπλέον, τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις των ζημιών σε κτίρια, αίθουσες διδασκαλίας, προμήθειες και βιβλία, ώστε να διευκολυνθεί η παραγγελία νέου υλικού για τα πληγέντα σχολεία.

Το Υπουργείο Παιδείας θα προβεί επίσης σε ανακοινώσεις σχετικά με διάφορα θέματα που αφορούν τους μαθητές, όπως απουσίες, ψυχολογική υποστήριξη, ευνοϊκές ρυθμίσεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, αναπληρωματικά μαθήματα κ.λπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πρόσβαση στην περιοχή της Θεσσαλίας λόγω καταρρεύσεων δρόμων και αποκλεισμένων χωριών, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως το Πήλιο, λόγω των γνωστών προβλημάτων πρόσβασης που προκάλεσαν τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα.

(ΕΙΚΟΝΕΣ) Κακοκαιρία “Daniel”: Δε γλύτωσε ούτε το σπίτι του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr