Search
Close this search box.
Ποια βιβλία αγάπησε ο Νίτσε ο Καντ και ο Αριστοτέλης

Ποια βιβλία αγάπησε ο Νίτσε, ο Καντ και ο Αριστοτέλης;

Από που επηρεάστηκαν μεγάλοι φιλόσοφοι και συγγραφείς; Να, μια πληροφορία που πολλοί αμελούν να μελετήσουν.

Μέσα στο χάος και την αρμονία του σύμπαντος, ψίθυροι ξεχασμένων παραδόσεων και ανείπωτων μυστικών παραμένουν στους διαδρόμους της λογοτεχνίας, καλώντας τους περίεργους και τους γενναίους να τολμήσουν το άγνωστο.

Κάθε σπουδαίος μαθητής είχε έναν σπουδαίο δάσκαλο και κανείς δεν έχει βρεθεί ως τώρα να διαταράξει αυτό τον κανόνα.

Τα αγαπημένα έργα μεγάλων στοχαστών: 

1. Πλάτων: Ο Πλάτων ήταν μαθητής του Σωκράτη και δάσκαλος του Αριστοτέλη. Μερικά από τα αγαπημένα του έργα ήταν η Ιλιάδα και η Οδύσσεια του Ομήρου, καθώς και τα έργα του Παρμενίδη και του Ηράκλειτου.

2. Αριστοτέλης: Ο Αριστοτέλης, μαθητής του Πλάτωνα, είχε ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων στις φυσικές επιστήμες, την ηθική, την πολιτική και τη μεταφυσική. Επηρεάστηκε από τα έργα του δασκάλου του Πλάτωνα, καθώς και από την Ιλιάδα και την Οδύσσεια.

3. Εμμανουήλ Καντ: Ο Καντ ήταν Γερμανός φιλόσοφος, γνωστός για τα έργα του σχετικά με την ηθική, τη μεταφυσική και την επιστημολογία. Θαύμαζε τα έργα του Ντέιβιντ Χιουμ και επηρεάστηκε από τα γραπτά του Λάιμπνιτς, του Ρουσσώ και του Νεύτωνα.

4. Φρίντριχ Νίτσε: Ο Νίτσε, Γερμανός φιλόσοφος γνωστός για την κριτική του στην παραδοσιακή ηθική και θρησκεία, επηρεάστηκε από τα έργα του Σοπενχάουερ, του Ντοστογιέφσκι και των αρχαίων Ελλήνων προσωκρατικών.

5. Ζαν-Πολ Σαρτρ: Ο Σαρτρ, Γάλλος υπαρξιστής φιλόσοφος, επηρεάστηκε από τα έργα φιλοσόφων όπως ο Χάιντεγκερ και ο Χούσσερλ, καθώς και από συγγραφείς όπως ο Μπωντλαίρ, ο Προυστ και ο Ντοστογιέφσκι.

6. Βιρτζίνια Γουλφ: Η Γουλφ, Βρετανίδα συγγραφέας γνωστή για τα μοντερνιστικά της μυθιστορήματα και δοκίμια, επηρεάστηκε από τα έργα του Σαίξπηρ, της Τζέιν Ώστιν, του Τολστόι και του Μαρσέλ Προυστ.

Τι είναι το κακό για τους: Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Νίτσε και Επίκουρο;

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr