Search
Close this search box.

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Πλατανιώτη – Μια νέα προσθήκη στην ιστορία της καλλιτεχνικής κολύμβησης στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη έχει σημειώσει αξιοσημείωτη προσωπική επιτυχία στην καλλιτεχνική κολύμβηση, σηματοδοτώντας ένα ιστορικό ορόσημο για το άθλημα στην Ελλάδα.

Στο 21ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, εξασφάλισε τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο σόλο τεχνικό πρόγραμμα με την εντυπωσιακή βαθμολογία των 272,9633 βαθμών.

Η Πλατανιώτη μπήκε στον τελικό και όχι μόνο επανέλαβε την εξαιρετική της επίδοση αλλά και την ξεπέρασε βελτιώνοντας τη βαθμολογία της κατά περίπου τρεις βαθμούς. Παρά το γεγονός ότι οι ανταγωνιστές της αύξησαν τη δυσκολία των προγραμμάτων τους, δεν μπόρεσαν να την ξεπεράσουν. Η Jacqueline Simono από τον Καναδά εξασφάλισε τη δεύτερη θέση με 269,2767 βαθμούς, ενώ η Huiyan Su από την Κίνα κατέλαβε την τρίτη θέση με 262,3700 βαθμούς.

Η νίκη αυτή σηματοδοτεί το πέμπτο χρυσό μετάλλιο της Πλατανιώτη για την Ελλάδα στο αγώνισμα και το πρώτο μετά το 2013.

Συνολικά, το επίτευγμα αυτό αποτελεί το 19ο μετάλλιο της Ελλάδας στην ιστορία της διοργάνωσης και το τρίτο στην καλλιτεχνική κολύμβηση, μετά τα δύο προηγούμενα χάλκινα μετάλλια της Πλατανιώτη στη διοργάνωση της Βουδαπέστης το 2022.

Δείτε το solo της Ελληνίδας πρωταθλήτριας:

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Καλλιτεχνική κολύμβηση: Μια βαθιά κατάδυση στην ιστορία της

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr