Search
Close this search box.
περού αξιοθέατα Μάτσου Πίτσου

Περού: Ποια αξιοθέατα του Μάτσου Πίτσου είναι κλειστά για τους τουρίστες ;

Προσωρινά κλειστά παραμένουν για τους τουρίστες κάποια αξιοθέατα του Μάτσου Πίτσου στο Περού.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Πολιτισμού του Κούσκο Μαρίτσα Κάντια, ο Ναός του Ήλιου, ο Ναός του Κόνδορα και  η Ιντιγουατάνα «έχουν κλείσει προσωρινά για τους επισκέπτες».

Ο λόγος που αναστέλησαν οι επισκέψεις των τουριστών σε ορισμένα αξιοθέατα της αρχαίας ακρόπολης των Ίνκα στο Μάτσου Πίτσου, είναι η διάβρωση του εδάφους που απειλεί τα λιθόκτιστα μνημεία.

Ο αριθμός των επισκεπτών ήταν μεγάλος, με αποτέλεσμα να προκαλείται αλλοίωση των λιθόκτιστων μνημείων σε αυτά τα τρία εμβληματικά αξιοθέατα της ακρόπολης. Σε αυτό οφείλεται και η ανάγκη συντήρησής τους.

Μάτσου Πίτσου Περού.

Η κ. Μαρίτσα Κάντια εξήγησε ότι «η φθορά είναι μη αναστρέψιμη» και τόνισε πως «πρέπει να προστατεύσουμε την κληρονομιά μας».

Το δημοφιλέστερο αξιοθέατο του Περού – η ακρόπολη του Μάτσου Πίτσου – δέχεται καθημερινά κατά μέσο όρο 3.800 επισκέπτες. Χτίστηκε τον 15ο αιώνα από τον Αυτοκράτορα Πατσακούτεκ σε υψόμετρο 2.500 μέτρων και θεωρείται το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα του πολιτισμού των Ίνκα. Ενώ ανακηρύχθηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς το 1983.

30 αποφθέγματα του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι: «Πολλή δυστυχία έχει έρθει στον κόσμο λόγω της αμηχανίας και των πραγμάτων που μένουν ανείπωτα»

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr