Search
Close this search box.
Φεστιβάλ βιβλίου

Πεδίο Άρεως: Ξεκινά τη Δευτέρα το 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου – Ποια ώρα θα γίνουν τα εγκαίνια;

Στο Πεδίο Άρεως ξεκινά τη Δευτέρα το πολυαναμενώμενο 51ο Φεστιβάλ βιβλίου

Το Φεστιβάλ βιβλίου θα είναι υπό τη διοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής και του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου, με τη συμμετοχή και του ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων.

Τα εγκαίνια του 51ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2023 στο Πεδίο Άρεως θα τελέσουν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης, στην κεντρική σκηνή εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη» τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00.

Έρνεστ Χέμινγουεϊ: 20 αποφθέγματα ενός μοναδικού αφηγητή

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανέφερε:

«Μαζί με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου κ. Κ. Αγγελάκη, καλούμε τους πολίτες της Αττικής να επισκεφθούν το Φεστιβάλ και να ενημερωθούν για όλες τις νέες εκδοτικές κυκλοφορίες.

Μετά από πολλά χρόνια, το Φεστιβάλ Βιβλίου, ο καθιερωμένος αυτός θεσμός επανέρχεται στον φυσικό του χώρο στο Πεδίο του Άρεως, εκεί που ολόκληρες γενιές έδιναν το ετήσιο ραντεβού για να έρθουν σε επαφή με ό,τι πιο νέο είχε να παρουσιάσει η εκδοτική παραγωγή της χώρας.

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει αυτονόητα και περήφανα τη φετινή διοργάνωση και τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχει επιμεληθεί ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου.

Είμαι χαρούμενος, γιατί το Φεστιβάλ επιστρέφει σε ένα εντελώς ανανεωμένο, σύγχρονο και φιλικό προς τον πολίτη Πεδίο του Άρεως, καθώς μέσα από τις συντονισμένες προσπάθειες που έκανε η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής τα τελευταία χρόνια, αφήσαμε πίσω τις εικόνες εγκατάλειψης του παρελθόντος, παραδίδοντας στην κοινωνία έναν πραγματικά δημόσιο χώρο, πλήρως λειτουργικό, ανοικτό για δράσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας»

51ο Φεστιβάλ Βιβλίου: Με τη συμμετοχή 210 εκδοτών, 275 περιπτέρων και μια σειρά από 180 πολιτιστικά δρώμενα, που περιλαμβάνουν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και διαδραστικά εκπαιδευτικά δρώμενα, ξεκινάει η 51η έκδοση του Φεστιβάλ Βιβλίου, το οποίο έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Πεδίο του Άρεως από την 1η έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Το 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου, το οποίο αναγνωρίζεται πλέον ως η κορυφαία εορταστική εκδήλωση στο χώρο της λογοτεχνίας, πρόκειται να επιστρέψει δυναμικά το έτος 2023. Σχεδόν όλο το φάσμα της ελληνικής λογοτεχνικής παραγωγής θα παρουσιαστεί στο Πεδίον του Άρεως, προαναγγέλλοντας μια νέα εποχή για το πάρκο.

5 συγγραφείς που εξαφανίστηκαν από την ιστορία

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr