Search
Close this search box.
μπράνσον αι

Ο Branson και ο εγγονός του Οπενχάιμερ χτυπούν καμπανάκι κινδύνου για AI και κλιματική αλλαγή

Ο ιδρυτής του Virgin Group Richard Branson, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Ban Ki-moon και ο εγγονός του J. Robert Oppenheimer, Charles Oppenheimer, είναι μερικά από τα ονόματα που υπογράφουν ανοιχτή επιστολή που ζητά άμεση δράση για την αντιμετώπιση κλιμακούμενων κινδύνων που αφορούν την κλιματική κρίση, τις πανδημίες, τα πυρηνικά όπλα και την ανεξέλεγκτη τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Silicon Valley: Δημιουργήθηκε από ένα ιδιοφυές μα αποκρουστικό μυαλό

Το γράμμα δημοσιεύτηκε από τους Elders, μια μη κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε από τον Nelson Mandela και τον Branson για να ασχοληθεί με παγκόσμια ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η επιστολή ζητά από τους ηγέτες του κόσμου να υιοθετήσουν μακροπρόθεσμη στρατηγική, “αποφασιστικότητα να λύσουν άλυτα προβλήματα, όχι απλώς να τα διαχειριστούν, σοφία για τη λήψη αποφάσεων με βάση επιστημονικά στοιχεία και λογική, και ταπεινότητα να ακούσουν όλους τους πληγέντες”.

Το γράμμα προειδοποιεί:

“Ο κόσμος μας βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο. Αντιμετωπίζουμε ένα σύνολο απειλών που θέτουν όλη την ανθρωπότητα σε κίνδυνο. Οι ηγέτες μας δεν αντιδρούν με τη σοφία και την επείγουσα ανάγκη που απαιτείται”.

“Οι επιπτώσεις αυτών των απειλών είναι ήδη εμφανείς: ένα γρήγορα μεταβαλλόμενο κλίμα, μια πανδημία που σκότωσε εκατομμύρια και κόστισε τρισεκατομμύρια, πόλεμοι όπου η χρήση πυρηνικών όπλων έχει τεθεί ανοιχτά . Μπορεί να υπάρξουν και χειρότερα. Κάποιες από αυτές τις απειλές θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη της ζωής στη Γη”.

Οι υπογράφοντες ζητούν επείγουσα πολυμερή δράση, όπως τη χρηματοδότηση της μετάβασης από τα ορυκτά καύσιμα, την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για τα πυρηνικά όπλα και την οικοδόμηση παγκόσμιας διακυβέρνησης που είναι απαραίτητη για να γίνει η AI δύναμη για το καλό.

Το μήνυμα υποστηρίζεται επίσης από το Future of Life Institute, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ιδρύθηκε από τον κοσμολόγο του MIT Max Tegmark και τον συνιδρυτή της Skype Jaan Tallinn, ο οποίος αποσκοπεί στο να κατευθύνει μετασχηματιστικές τεχνολογίες όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη προς όφελος της ζωής και μακριά από τους μεγάλους κινδύνους.

Μπορείτε να υπογράψτε και να κοινοποιήσετε την ανοιχτή επιστολή εδώ.

10 εργαλεία AI φτιαγμένα για την ενίσχυση της εκπαίδευσης

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr