Search
Close this search box.

Ο Ρόμαν Πολάνσκι δεν ενθουσίασε τη Βενετία με το «The Palace»

Το “The Palace” του Ρόμαν Πολάνσκι κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας με ανάμεικτες αντιδράσεις 

Η τελευταία ταινία του Ρόμαν Πολάνσκι, “The Palace”, έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, αλλά η υποδοχή φάνηκε κάπως χλιαρή, σύμφωνα με το Variety. Η μαύρη κωμωδία έλαβε ένα τρίλεπτο χειροκρότημα, το οποίο κάποιοι χαρακτήρισαν μάλλον ευγενικό παρά ενθουσιώδες. Παρά τις περιστασιακές εκρήξεις γέλιου κατά τη διάρκεια της προβολής, φάνηκε ότι η ανταπόκριση του κοινού δεν ήταν θετική.

Παρόλα αυτά ο σκηνογράφος της ταινίας, Tonino Zera, τιμήθηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή Alberto Barbera με το βραβείο Campari Passion for Film της Βενετίας.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

 

Το “The Palace” διαδραματίζεται κατά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1999 στο ξενοδοχείο Gstaad Palace της Ελβετίας, όπου ένα δείπνο παίρνει απροσδόκητη τροπή. Το καστ περιλαμβάνει αξιόλογα ονόματα όπως οι Oliver Masucci, Fanny Ardant, John Cleese, Bronwyn James και Mickey Rourke, μεταξύ άλλων.

Ο επικεφαλής κριτικός κινηματογράφου του Variety, Owen Gleiberman, περιέγραψε την ταινία ως ένα ”κραυγαλέο φιάσκο μιας κωμωδίας θιάσου” και σημείωσε τη συγκρατημένη αντίδραση του κοινού κατά τη διάρκεια της προβολής.

Μονόγραμμα – Οδυσσέας Ελύτης: Ένα από τα κορυφαία ερωτικά ποιήματα που γράφτηκαν ποτέ

Αντιδράσεις για τον Πολάνσκι

Η επιστροφή του Πολάνσκι στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας προκάλεσε αντιδράσεις λόγω των καταγγελιών για σεξουαλική επίθεση που τον περιβάλλουν καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Παρά τις κατηγορίες αυτές, συνέχισε να γυρίζει ταινίες και να συμμετέχει στην κινηματογραφική βιομηχανία. Το 2018, διαγράφηκε από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης, η Samantha Gailey, το θύμα σε μια από τις υποθέσεις σεξουαλικής επίθεσης του Πολάνσκι, δήλωσε ότι τον έχει συγχωρήσει, οδηγώντας σε νέες συζητήσεις σχετικά με τη θέση του στη βιομηχανία. Ο Alberto Barbera, καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, υπερασπίστηκε την απόφαση να συμπεριλάβει την ταινία του Πολάνσκι στο πρόγραμμα, επικαλούμενος το πέρασμα του χρόνου και τη συγχώρεση από το θύμα.

Το “The Palace” θα κάνει πρεμιέρα στις ιταλικές αίθουσες στις 28 Σεπτεμβρίου.

5 Πίνακες ζωγραφικής που συνδέονται με ψυχικές διαταραχές

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr