Search
Close this search box.
Νίκος Γκάλης - πρώτο παιχνίδι

Ο Νίκος Γκάλης, σαν σήμερα, ξεκινά να παραδίδει μαθήματα… τέχνης στην Ελλάδα και τον αθλητισμό!

Σαν σήμερα, στις 2/12 του 1979, ο Νίκος Γκάλης θα φορέσει για πρώτη φορά τη φανέλα του Άρη Θεσσαλονίκης και θα ξεκινήσει να παραδίδει μαθήματα… τέχνης στην Ελλάδα και τον αθλητισμό.

Το όνομα του Νίκου Γκάλη έχει μείνει χαραγμένο στο μυαλό όλων των Ελλήνων και όχι μόνο. Η μέρα που αυτός ο σπουδαίος αθλητής έκανε το ντεμπούτο του για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τον Άρη, έμελλε να αλλάξει για πάντα την έννοια του αθλητισμού αλλά και του ήθους στην χώρα μας, αναγάγοντας το μπάσκετ σε τέχνη!

Κατάφερε να κερδίσει με τον χαρακτήρα και το τεράστιο ταλέντο του τον σεβασμό όλων όσων ασχολούνταν με το μπάσκετ αλλά προτίστως όσων δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ.

Αξίζει μόνο να αναφέρουμε ότι η έλευση του Νίκου Γκάλη στην Ελλάδα ήταν η αρχή για να σωθούν χιλιάδες παιδιά από τα ναρκωτικά, καθώς ύστερα από το θαύμα του ’87 η Ελλάδα γέμισε μπασκέτες σε γηπεδάκια και σχολεία. Αν δε, προσθέσουμε και το ήθος του, την απόστασή του από τον λαϊκισμό, την προβολή της μετριοπάθειας αλλά και το πρότυπο στοχοπροσήλωσης που κατέθεσε απλόχερα, τότε μιλάμε για κοινωνικό φαινόμενο. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος που λατρεύτηκε όσο λίγοι.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα λόγια του τεράστιου Νίκου Γκάλη, για το ντεμπούτο του όπως το έζησε ο ίδιος:

Ο πρώτος αγώνας ήταν απέναντι στην ομάδα του Ηρακλή, νομίζω ότι σκόραρα 30 πόντους αλλά ήταν ένας αγώνας, μετά τον οποίο πολλοί άνθρωποι είχαν αμφιβολίες για μένα. Όταν σούταρα η μπάλα στριφογύριζε στο καλάθι κι έβγαινε έξω. Δεν είχα καλό ποσοστό ευστοχίας σε αυτό τον αγώνα. Πολλοί λοιπόν είπαν, ” τι είναι αυτός, πως παίζει έτσι,  αυτός είναι που μας λέγατε, ο Νίκος Γκάλης; “

Τότε λοιπόν, ο γενικός αρχηγός της ομάδας, ο Ανέστης Πεταλίδης είπε, “προσέξτε καλά που φτύνετε, γιατί εκεί θα γλείφετε από την επόμενη φορά! “

Ο Κασσελάκης είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής αποχαύνωσης μας

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr