Search
Close this search box.
Δημήτρης Λιγνάδης

Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι αντιμέτωπος με βαρύτερες ποινές

Δημήτρης Λιγνάδης: Στις 17 Νοεμβρίου ξεκίνησε η δευτεροβάθμια δίκη του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου

Στην πρωτόδικη δίκη, ο Λιγνάδης είχε καταδικαστεί σε 12 χρόνια φυλάκιση για τη σεξουαλική κακοποίηση δύο αγοριών, ενώ είχε αθωωθεί για άλλες δύο κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης.

Η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ξεκινά ουσιαστικά από το μηδέν, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά όσον αφορά τη νομική αντιμετώπιση του Λιγνάδη. Και αυτό διότι το δικαστήριο θα εξετάσει έφεση που άσκησε εισαγγελέας κατά της πρωτόδικης απόφασης, η οποία αφορά μία από τις αθωωτικές αποφάσεις και το ύψος της ποινής του καλλιτέχνη.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος με αναστολή από το πρώτο δικαστήριο, είχε καταδικαστεί τον Ιούλιο του 2022 για τη σεξουαλική επίθεση σε βάρος δύο 17χρονων, ο ένας στην Αθήνα και ο άλλος στην Επίδαυρο, το 2015. Η καταδίκη αυτή επιτεύχθηκε κατά πλειοψηφία (4 προς 3).

 

Το δικαστήριο είχε απαλλάξει ομόφωνα τον καλλιτέχνη από μια κατηγορία σεξουαλικής επίθεσης που αφορούσε έναν ενήλικα το 2018 και, κατά πλειοψηφία (5 έναντι 2), από μια κατηγορία που αφορούσε σεξουαλική επίθεση σε έναν 16χρονο ανήλικο το 2011. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το φερόμενο ως θύμα στην υπόθεση του 2018 δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να καταθέσει.

Μετά την ολοκλήρωση της δίκης, το δικαστήριο είχε αποφασίσει να επιτρέψει στον κατηγορούμενο να ασκήσει έφεση και στη συνέχεια, ο Δημήτρης Λιγνάδης αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, αφού πέρασε 17 μήνες υπό προσωρινή κράτηση.

Μετά την απόφαση αυτή, ο Εισαγγελέας Εφετών έκρινε ότι η υπόθεση που αφορούσε τον 16χρονο πρέπει να επανεκτιμηθεί. Επιπρόσθετα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Παιδείας θα προσδιορίσει κατά πόσον η ποινή που του επιβλήθηκε για τις δύο υποθέσεις του 2015 ήταν υπερβολικά επιεικής, σύμφωνα με τους προβληματισμούς του Εισαγγελέα Εφετών.

Στη δίκη στο Εφετείο, ο ηθοποιός αντιμετωπίζει πλέον το ενδεχόμενο αυστηρότερης ποινής, καθώς θα επανεκτιμηθεί τόσο για τις υποθέσεις που αφορούν τους δύο 17χρονους όσο και για τον 16χρονο, ο οποίος θα συμπεριληφθεί στο κατηγορητήριο. Εάν κριθεί ένοχος, ενδέχεται να του επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή από την αρχική, εφόσον το Εφετείο δεχθεί το επιχείρημα του Εισαγγελέα Εφετών.

Εγκαίνια Ψηφιακού Μουσείου Τρίπολης: Ενίσχυση της ιστορικής ταυτότητας της πόλης

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr