Search
Close this search box.
Άγιος Βασίλης Γράμμα

Ήρθε η ώρα και ο Άγιος Βασίλης να γράψει ένα γράμμα προς στα παιδιά

Ήρθε η ώρα να μας στείλει και ο Άγιος Βασίλης ένα γράμμα. Ίσως το είχαμε περισσότερη ανάγκη απ’ ότι νομίζαμε.

Μέσα στη  λάμψη και στους ψιθύρους του χειμώνα, ο Άγιος Βασίλης, ο χαρούμενος φύλακας της μαγείας των Χριστουγέννων, απευθύνει μια επιστολή με συμβουλές στα παιδιά του κόσμου. Με μια λάμψη στα μάτια και ένα σάκο γεμάτο αιώνια σοφία, ο Άγιος Βασίλης γράφει τις ειλικρινείς συμβουλές του, προτρέποντας τις νεαρές καρδιές να αγκαλιάσουν το πνεύμα της χαράς, της καλοσύνης και του θαύματος.

10 χριστουγεννιάτικες ιστορίες που θα διαβάσουμε ξανά και φέτος

Το γράμμα του Αγίου Βασίλη 

Άγιος Βασίλης Γράμμα
Πηγή φωτογραφίας: cottonbro studio

«Αγαπητά παιδιά του κόσμου

Σε αυτή την εποχή των λαμπερών φώτων και των παγωμένων ονείρων, εγώ, ο Άγιος Βασίλης, ο θεματοφύλακας της ευθυμίας και της καλής θέλησης, απευθύνω τα ειλικρινή μου λόγια καθοδήγησης στον καθένα από εσάς. Καθώς χορεύετε ανάμεσα στις νιφάδες του χιονιού και οραματίζεστε όνειρα με ζαχαρωτά, αφήστε αυτά τα μηνύματα να ζεστάνουν τις καρδιές σας σαν μια κούπα κακάο δίπλα στη φωτιά.

1. Πασπαλίστε την καλοσύνη σαν αστρόσκονη

Άγιος Βασίλης Γράμμα

Αγαπητά μου παιδιά, αφήστε την καλοσύνη να γίνει το Βόρειο Άστρο σας. Στο μαγεμένο εργαστήρι της ζωής, πασπαλίστε την καλοσύνη σαν αστρόσκονη, γιατί κάθε πράξη συμπόνιας διαπερνά το σύμπαν, δημιουργώντας ένα μωσαϊκό καλής θέλησης που στολίζει τον κόσμο. Να θυμάστε, οι πιο μικρές χειρονομίες μπορούν να φωτίσουν τις πιο σκοτεινές γωνιές της καρδιάς κάποιου.

2. Τραγουδήστε μουσικά τραγούδια χαράς, είτε βρέχει είτε χιονίζει

Άγιος Βασίλης Γράμμα

Στη συμφωνία της ζωής, αφήστε τη χαρά να είναι η μελωδία σας. Τραγουδήστε τραγούδια χαράς, είτε βρέχει είτε χιονίζει, γιατί οι νότες της ευτυχίας αντηχούν πέρα από τους χειμωνιάτικους ανέμους. Εκτιμήστε το γέλιο των φίλων, την αγκαλιά της οικογένειας και τις απλές χαρές που στολίζουν κάθε μέρα σαν στολίδια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

3. Ξετυλίξτε το δώρο της περιέργειας

Άγιος Βασίλης Γράμμα

Η περιέργεια, μικρά μου, είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσετε τα θαύματα του κόσμου. Ξετυλίξτε το δώρο της περιέργειας και μπείτε σε μεγάλες περιπέτειες του μυαλού. Εξερευνήστε τα βασίλεια της γνώσης, ανακαλύψτε τη μαγεία που κρύβουν τα βιβλία και αφήστε τη φαντασία σας να πετάξει σαν τάρανδος σε πτήση.

4. Φροντίστε τον κήπο της φιλίας

Άγιος Βασίλης Γράμμα

Στον κήπο της ζωής, φροντίστε τα άνθη της φιλίας. Καλλιεργήστε τους σπόρους της συντροφικότητας, ποτίστε τους με εμπιστοσύνη και παρακολουθήστε να ξεδιπλώνονται τα άνθη της γνήσιας σύνδεσης. Να θυμάστε, οι αληθινοί φίλοι είναι σαν λαμπερά φώτα που φωτίζουν το μονοπάτι ακόμα και τις πιο σκοτεινές νύχτες.

5. Τυλίξτε τα λόγια σας με την κορδέλα της καλοσύνης

Οι λέξεις, όπως και τα δώρα, είναι πολύτιμοι θησαυροί. Τυλίξτε τα λόγια σας με την κορδέλα της καλοσύνης. Αφήστε κάθε συλλαβή να είναι ένα δώρο, μια χειρονομία που αναβαθμίζει και παρηγορεί. Να θυμάστε, η δύναμη μιας ευγενικής λέξης μπορεί να λιώσει και την πιο παγωμένη καρδιά.

6. Μοιραστείτε τη μαγεία της προσφοράς

Η αληθινή μαγεία της εποχής έγκειται στο να δίνεις. Μοιραστείτε τη μαγεία της προσφοράς με ανοιχτές καρδιές και απλωμένα χέρια. Είτε πρόκειται για μια χειροποίητη κάρτα, ένα ζεστό χαμόγελο ή μια ειλικρινή ευχή, τα δώρα της καρδιάς είναι τα πιο πολύτιμα από όλα.

Καθώς οι νιφάδες του χιονιού χορεύουν και τα αστέρια λάμπουν από πάνω, αγαπημένα μου παιδιά, ας χρησιμεύσουν αυτά τα λόγια ως ένας ευγενικός οδηγός μέσα στη μαγευτική χώρα των θαυμάτων της ζωής. Αγκαλιάστε το πνεύμα της χαράς, της καλοσύνης και του θαύματος και να ξέρετε ότι σε κάθε χτύπο της καρδιάς σας κατοικεί η μαγεία των Χριστουγέννων.

Με εορταστική διάθεση και μια κοιλιά γεμάτη χο-χο-χο,

Ο Άγιος Βασίλης»

Φωτογραφία εξωφύλλου: cottonbro studio

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr