Search
Close this search box.
"Οπενχάιμερ"

«Οπενχάιμερ»: Έσπασε νέο ρεκόρ – Διαβάστε τα νέα στοιχεία

Ο  «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν ξεπέρασε τα 700 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως

Η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν “Οπενχάιμερ” ξεπέρασε τα 700 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στην υψηλότερη εισπραξιμότητα της χρονιάς, σύμφωνα με το Variety . Αφού βρισκόταν στις αίθουσες για πέντε εβδομάδες, το ιστορικό δράμα έχει συγκεντρώσει συνολικά 718 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, με 285 εκατομμύρια δολάρια να προέρχονται από τη Βόρεια Αμερική και 437 εκατομμύρια δολάρια από τις διεθνείς αγορές.

Η ταινία “Οπενχάιμερ” έχει ξεπεράσει τις επιδόσεις των ταινιών “Fast X” (704 εκατομμύρια δολάρια) και “Spider-Man: Across the Spider-Verse” (686 εκατομμύρια δολάρια), αλλά υπολείπεται της ταινίας “The Super Mario Bros. Movie” (1,35 δισεκατομμύρια δολάρια), της ταινίας “Barbie” της Greta Gerwig (1,279 δισεκατομμύρια δολάρια) και του “Guardians Of The Galaxy Vol. 3” της Marvel (845 εκατομμύρια δολάρια).

Κρίστοφερ Νόλαν: 12 ταινίες ενός οραματικού αφηγητή

Αυτές οι πωλήσεις εισιτηρίων σηματοδοτούν την τέταρτη υψηλότερη εισπρακτική επιτυχία του Νόλαν, ξεπερνώντας την ταινία του 2014 “Interstellar” (715 εκατομμύρια δολάρια), και αφήνοντας πίσω του τις ταινίες “The Dark Knight” (1,006 δισεκατομμύρια δολάρια), “The Dark Knight Rises” (1,08 δισεκατομμύρια δολάρια) και “Inception” (837 εκατομμύρια δολάρια). Επιπλέον, είναι η πιο επιτυχημένη κυκλοφορία του σε 50 διεθνείς αγορές, συμπεριλαμβανομένων χωρών όπως η Γερμανία, η Ινδία, η Βραζιλία και η Σαουδική Αραβία.

Στη Βόρεια Αμερική, το  “Οπενχάιμερ” παραμένει σταθερά στην πρώτη τριάδα για πάνω από ένα μήνα. Επίσης, διεκδικεί τον τίτλο της πιο κερδοφόρας ταινίας R-rated της χρονιάς, μπροστά από το “John Wick: Chapter 4” (187 εκατομμύρια δολάρια), και κατατάσσεται ως η έκτη μεγαλύτερη κυκλοφορία του 2023, μετά τη “Μικρή Γοργόνα” της Disney (297 εκατομμύρια δολάρια).

Το “Οπενχάιμερ”  ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στις αίθουσες Imax, συγκεντρώνοντας έσοδα 146,4 εκατ. δολαρίων από τις οθόνες της premium μορφής. Κατέχει την πέμπτη θέση μεταξύ των ταινιών Imax με τα υψηλότερα έσοδα, με τις τέσσερις πρώτες να είναι blockbusters που απέφεραν πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια: “Avatar” και η συνέχειά του “The Way of Water”, “Star Wars: The Force Awakens” και “Avengers: Endgame”.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Ο Νόλαν διασκεύασε το “Oppenheimer” από το βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο “American Prometheus”. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Cillian Murphy ως ο θεωρητικός φυσικός που πρωτοστάτησε στη δημιουργία της ατομικής βόμβας. Στο καστ του συνόλου συμμετέχουν επίσης οι Robert Downey Jr., Matt Damon, Emily Blunt, Florence Pugh και Alden Ehrenreich.

Oppenheimer: Το άγνωστο ντοκιμαντέρ που εμβάθυνε στη ζωή του – Τρέιλερ

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr