Search
Close this search box.
Μητροπολίτης Μαρωνείας ομόφυλα ζευγάρια

Μητροπολίτης Κομοτηνής: «Η Εκκλησία θα βαφτίζει τα παιδιά των ομόφυλων» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η θέση του Μητροπολίτη Μαρωνείας  και Κομοτηνής Παντελεήμων για τα ομόφυλα ζευγάρια έχει συζητηθεί έντονα στο διαδίκτυο.

Φαίνεται ότι υπάρχει μια διαφοροποιημένη στάση απέναντι στην τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών εντός της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως την υπερασπίζεται ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων.
Ενώ υποστηρίζει ορισμένες θέσεις, εκφράζει επίσης την προσδοκία της Εκκλησίας να βαφτίζει τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών, δίνοντας έμφαση στην αγάπη, τη συγχώρεση και την παιδαγωγική.
Αναλυτικότερα ο Μητροπολίτης δήλωσε: 
«Δεν πήραμε απόφαση στη Σύνοδο, ουσιαστικά επικαιροποιήσαμε την εν Χριστώ Θεολογία της Εκκλησίας πάνω στο θέμα της ομοφυλοφιλίας. Εμείς δεν αποκλείουμε κανέναν από την Εκκλησία. Εδώ χωράνε όλοι. Χωράνε όμως εν μετανοία και όχι ο καθένας μαζί με τον εγωισμό του και τον δικαιωματισμό του»
Στη συνέχεια συμπλήρωσε:
«Η Εκκλησία θα βαφτίζει τα παιδιά των ομόφυλων. Όσα είπε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και άλλοι μεμονωμένα, δεν εκπροσωπούν τη Σύνοδο, η οποία εκφράστηκε μέσα από το ανακοινωθέν της. Το μόνο που εκτιμώ ότι θα συμβαίνει σχετικά, είναι ότι όσοι έκαναν πολιτικό γάμο δε θα μπορούν να γίνονται ανάδοχοι – κάτι που ούτως ή άλλως ισχύει και τώρα επί ετερόφυλων. Σε κάθε περίπτωση μετά την ψήφιση η ιεραρχία θα συνέλθει και πάλι και θα αποφασίσει για τέτοια πρακτικά θέματα. Αυτή η συγχώρεση, η κατανόηση, η αγάπη, για εμάς στην Εκκλησία είναι στάση ζωής. Η Εκκλησία δεν είναι ποτέ τιμωρητική. Ο κανόνας στην Εκκλησία γίνεται παιδαγωγία και όχι τιμωρία».
Δείτε τις δηλώσεις του Μητροπολίτη: 

You are currently viewing a placeholder content from Default. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr