Search
Close this search box.
γάτες των στοχαστών

Οι γάτες των στοχαστών και τα εκκεντρικά ονόματά τους (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στη λογοτεχνική ιστορία, τα ανέκδοτα χρησιμεύουν συχνά ως ζωηρά νήματα, συνθέτοντας την πολυπλοκότητα της ζωής διάσημων συγγραφέων με τις δημιουργικές τους προσπάθειες.

Μια τέτοια ιστορία που φωτίζει την ιδιόρρυθμη προσωπικότητα του Αλμπέρ Καμύ, του διάσημου Γάλλου συγγραφέα και φιλοσόφου, είναι η επιλογή του ονόματος για τον αιλουροειδή σύντροφό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλμπέρ Καμύ ονόμασε τη γάτα του Cigarette (Τσιγάρο), κάτι που φαίνεται ταιριαστό δεδομένης της γνωστής του προτίμησης για τις Gauloises, παρά τους αγώνες του με την υγεία του από την εφηβεία, που τον οδήγησαν να εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες του στο ποδόσφαιρο. Η ειρωνεία είναι αισθητή. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι επέλεξε ένα τέτοιο όνομα, λαμβάνοντας υπόψη την προτίμησή του σε αυτή την ανθυγιεινή συνήθεια.

γάτες των στοχαστών
Ζαν Πολ Σαρτρ – Πηγή

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή η τάση των εκκεντρικών ονομάτων συντροφιάς δεν ήταν μοναδική για τον Καμύ. Κι άλλοι Γάλλοι διανοούμενοι του 20ού αιώνα ακολούθησαν το παράδειγμα: Ο Ζαν Πολ Σαρτρ ονόμασε τη γάτα του Nothing, ο Μισέλ Φουκώ επέλεξε το “Insanity ” (Παράνοια) και ο Ζακ Ντεριντά το “Logos” (Λόγος). Εν τω μεταξύ, ο Άγγλος μυθιστοριογράφος Τόμας Χάρντι επέλεξε μια πιο ιδιόρρυθμη προσέγγιση με το “Kiddleywinkempoops”.

Αρκετό το φάσμα της εκκεντρικότητας και τεράστια αγάπη για τις γάτες!

γάτες των στοχαστών
Μισέλ Φουκώ –  Πηγή

Η προειδοποίηση του Καμύ: «Ο σκλάβος ξεκινά ζητώντας δικαιοσύνη και καταλήγει…»

Φωνογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr