Search
Close this search box.

Οδηγός sexting για άσχετους: όλη η βασική ορολογία σε ένα άρθρο

Μα πώς συνεννοούνται τελοσπάντων οι νέοι με αυτές τις περίεργες λέξεις – ειδικά όταν ξεκινούν τα ερωτόλογα στο chat; H Lavart είναι εδώ, για να βγάλει αυτό το φίδι από την τρύπα. 

But first… λίγη ιστορία.

Ο όρος sexting αναφέρεται στην ανταλλαγή μηνυμάτων ή/και φωτογραφιών κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνομιλίας μέσω κινητού, υπολογιστή, κλπ. Συνήθως αυτά τα μηνύματα είναι σεξουαλικού περιεχομένου – παλιότερα το έλεγαν «φλερτ» ή «γνωριμία» – για να καταλάβεις. Ο όρος άρχισε να χρησιμοποιείται στην καθομιλουμένη την τελευταία δεκαετία και προκύπτει από τις λέξεις “sex” και “texting” (γραπτή συνομιλία).

Ένα λεξικό που πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι για ώρα ανάγκης.

SEXY και όποιος αντέξει – Ντύνομαι ή Είμαι sexy;

Υπεύθυνα και μετά από ενδελεχή έρευνα, σου παρουσιάζουμε τις φράσεις – κλειδιά και τα ακρωνύμια που είναι καλό να γνωρίζεις, εάν ξεκινήσεις το σπορ. Πάμε να γνωρίσουμε μια σειρά από διασκεδαστικά και σέξι ακρωνύμια που χρησιμοποιούν οι νεότεροι χρήστες του διαδικτύου, προκειμένου να συνεννοηθούν με μηνύματα.

Καλό sexting σε όλους!

CU46: See you for Sex = Τα λέμε για σεξ

GNOC: Get naked On Camera = Μείνε γυμνός/γυμνή στην κάμερα (κοινώς δείξε κάτι βρε αδερφέ)

PIR: Parent In Room = Γονέας στο δωμάτιο (χρήσιμο για όσους μένουν με γονείς – 3 γράμματα που κυριολεκτικά σε σώζουν σε μια ώρα δύσκολη)

IWSN: I Want Sex Now = Θέλω Σεξ Τώρα (για όσους θέλουν να τα πουν έξω από τα δόντια)

PRON: Porn = Πορνό. Ναι, ο όρος αναφέρεται στο πορνό – απλά η λέξη έχει υποστεί αναγραμματισμό σκόπιμα. Και θα μου πεις τώρα, σε τι εξυπηρετεί αυτό; Μα φυσικά στο να μην καταλάβει κάποιος μεγαλύτερος για ποιο πράγμα μιλάμε στο chat.

TWD: Texting while driving = Αποστολή Μηνυμάτων Κατά Την Οδήγηση. Εξηγείς στον άλλον/στην άλλη ότι, τώρα δε μπορείς να γράψεις και πολλά, γιατί οδηγείς. Μην το επιχειρήσετε.

Science fact: 

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Drexel των ΗΠΑ ρώτησαν 870 ενήλικες 18 έως 82 ετών σχετικά με το sexting (συμπεριφορές, κίνητρα, ικανοποίηση από την προσωπική τους ζωή).

Διαπιστώθηκε ότι, το 88% των συμμετεχόντων είχε κάνει sexting έστω και μια φορά στη ζωή του. Σχεδόν το 75% δήλωσε ότι, έκανε sexting με κάποιο άλλο άτομο όσο ήταν σε σταθερή σχέση, ενώ το 43% έκανε sexting στο πλαίσιο μιας περιστασιακής σχέσης.

Επιπλέον, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, τα υψηλότερα ατομικά επίπεδα sexting συνδέονταν με μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση, ειδικά για όσους βρίσκονταν σε σχέση. Αντίθετα, οι ελεύθεροι δε φάνηκε να ικανοποιούνται τόσο από την εμπειρία του sexting. Τροφή για σκέψη! Βρες την έρευνα εδώ.

Αυτό που δε μπορέσαμε να βρούμε – ούτε να επιβεβαιώσουμε – είναι τα κουτσομπολιά που θέλουν τους δυνατούς παίκτες του sexting να μην έχουν δεξιότητες που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Εσύ τι πιστεύεις;

Πηγή: έρευνα στο διαδίκτυο

Ο πίνακας του 1866 που αναβιώνει στην κορυφή των τάσεων του TikTok

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr