Search
Close this search box.
δολοφονία άλκη καμπανού

Ξεκίνησε η δίκη των 12 οπαδών του ΠΑΟΚ για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Σήμερα, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου ξεκινάει η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, την 1η Φεβρουαρίου 2022 στη Χαριλάου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Σχεδόν έναν χρόνο μετά τη δολοφονική επίθεση, οι δώδεκα κατηγορούμενοι θα βρεθούν σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, όπου είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει η δίκη τους. Οι κατηγορούμενοι είναι ηλικίας 21 έως 26 ετών, και είναι όλοι προσωρινά κρατούμενοι. Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή της δίκης.

Οι δώδεκα κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένης (για τον Άλκη) και σε απόπειρα (για τον πρώτο τραυματισμένο φίλο του), από κοινού. Ένας εξ αυτών κατηγορείται επιπλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας για τον δεύτερο νεαρό που τραυματίστηκε, ενώ οι υπόλοιποι 11 για την περίπτωση αυτή διώκονται ως απλοί συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη. Επιπλέον, όλοι τους κατηγορούνται για επίθεση με οπαδικά κίνητρα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό ανθρώπων, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις που προβλέπει ο Αθλητικός Νόμος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

δολοφονία άλκη καμπανού

Τί είπαν οι γονείς του Άλκη Καμπανού

Οι γονείς του νεαρού Άλκη παρευρίσκονται στη δίκη, ζητώντας τη δικαίωση του γιου τους. Σε δημόσιες εμφανίσεις τους έστειλαν κατ’ επανάληψη μήνυμα κατά της οπαδικής βίας, εκφράζοντας την ελπίδα να κλείσει ο κύκλος του οπαδικού αίματος και ο Άλκης να είναι το τελευταίο θύμα.

Φορτισμένοι έφτασαν οι γονείς του Άλκη στο Δικαστικό Μέγαρο. Λακωνικοί και οι δύο, ο πατέρας του Άλκη δήλωσε πως “Ό,τι είχα να πω το είπα, τώρα θα μιλήσει η Δικαιοσύνη”, ενώ η μητέρα του πρόσθεσε πως “Τα ισόβια, να είναι ισόβια. Όλη τους τη ζωή, μέσα στη φυλακή”. Δείτε παρακάτω το βίντεο από την άφιξη των γονέων στο δικαστήριο.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr