Search
Close this search box.
Φρίντριχ Νίτσε προσωπική ζωή

10 λιγότερο γνωστά στοιχεία για την προσωπική ζωή του Φρίντριχ Νίτσε

Αποκαλύπτοντας το αίνιγμα: 10 λιγότερο γνωστά στοιχεία για την προσωπική ζωή του Φρίντριχ Νίτσε

Ο Φρίντριχ Νίτσε, ο Γερμανός φιλόσοφος του 19ου αιώνα, είναι γνωστός για τις βαθιές και αμφιλεγόμενες φιλοσοφικές ιδέες του. Ωστόσο, πίσω από τη διανοητική πρόσοψη κρύβεται μια σύνθετη και ενδιαφέρουσα προσωπική ζωή που συχνά περνά απαρατήρητη. Ακολουθούν δέκα λιγότερο γνωστά γεγονότα για την προσωπική ζωή του Νίτσε:

Νίτσε: 45 αποφθέγματα που τάραξαν τον νου μας

 

1. Μανία με τη μουσική: Ο Νίτσε ήταν φανατικός λάτρης της μουσικής, ιδίως των έργων του Ρίχαρντ Βάγκνερ. Θεωρούσε τις όπερες του Βάγκνερ ως την τέλεια σύνθεση μουσικής και δράματος, γεγονός που επηρέασε βαθιά τη φιλοσοφική του σκέψη.

2. Ταραχώδης υγεία: Η υγεία του Νίτσε ήταν εύθραυστη καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Υπέφερε από διάφορες παθήσεις, όπως ημικρανίες, στομαχικά προβλήματα και κακή όραση, η οποία τελικά οδήγησε στην τύφλωσή του στα τελευταία χρόνια της ζωής του.

3. Νομαδικός τρόπος ζωής: Ο Νίτσε έζησε μια νομαδική ζωή, μετακινούμενος συχνά μεταξύ πόλεων όπως η Βασιλεία, η Νίκαια και το Τορίνο. Συχνά αναζητούσε κλίματα που ήταν πιο ευνοϊκά για την υγεία του.

4. Ανεκπλήρωτος έρωτας: Ο Νίτσε είχε έναν βαθύ και ανεκπλήρωτο έρωτα για τη Λου Αντρέας-Σαλομέ, μια Ρωσίδα συγγραφέα και ψυχαναλύτρια. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στη ζωή και τα γραπτά του, αλλά η ρομαντική τους σχέση δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

5. Πολύ καλή γνώση πολλών γλωσσών: Ο Νίτσε γνώριζε άριστα πολλές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των γερμανικών, των ελληνικών, των λατινικών, των γαλλικών και των ιταλικών. Η πολυγλωσσία του του επέτρεψε να ασχοληθεί σε βάθος με διάφορες φιλοσοφικές παραδόσεις.

6. Δημοσίευσε με ψευδώνυμα: Ο Νίτσε δημοσίευσε πολλά από τα πρώιμα έργα του με ψευδώνυμα αυτό του επέτρεψε να εξερευνήσει διαφορετικές απόψεις και φιλοσοφίες.

7. Μια πρώιμη ακαδημαϊκή σταδιοδρομία: Πριν γίνει φιλόσοφος πλήρους απασχόλησης, ο Νίτσε ήταν καθηγητής κλασικής φιλολογίας. Η εξειδίκευσή του στις αρχαίες γλώσσες και τη λογοτεχνία επηρέασε τις φιλοσοφικές του ιδέες.

8. Ελεύθερος συγγραφέας: Αφού εγκατέλειψε τον ακαδημαϊκό χώρο λόγω των προβλημάτων υγείας του, ο Νίτσε έγινε ελεύθερος επαγγελματίας, συγκεριμένα συγγραφέας. Συνέγραψε πολυάριθμα δοκίμια, κριτικές και αφορισμούς, που συχνά καταπιάνονταν με σύγχρονα πολιτιστικά και κοινωνικά θέματα.

9. Αγάπη για τα ζώα: Ο Νίτσε είχε βαθιά αγάπη για τα ζώα και ήταν χορτοφάγος για σημαντικό μέρος της ζωής του. Έγραφε μάλιστα με πάθος κατά της σκληρότητας προς τα ζώα σε ορισμένα έργα του.

10. Εκκεντρική γκαρνταρόμπα: Ο Νίτσε είχε μια ιδιαίτερη και εκκεντρική αίσθηση της μόδας. Συχνά τον έβλεπαν να φοράει κάπα, γάντια και καπέλο, γεγονός που ενίσχυε την αινιγματική του προσωπικότητα.

Ποιες είναι οι 3 δυνάμεις και τα 3 είδη απολαύσεων για τον Σοπενχάουερ;

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr