Search
Close this search box.
νέο μάθημα σε όλα τα σχολεία

Ποιο θα είναι το νέο μάθημα σε όλα τα σχολεία της χώρας από το 2024;

Νέο μάθημα στα σχολεία της χώρας από το καινούριο έτος, το οποίο θα στοχεύει στην πρόληψη πλημμυρών και δασικών πυρκαγιών.

Τα σχολεία εισάγουν ένα πολύτιμο μάθημα με επίκεντρο την πρόληψη των πλημμυρών και των δασικών πυρκαγιών, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε αυτά τα θέματα. Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού θέτει σε εφαρμογή την εκπαιδευτική πρωτοβουλία με τίτλο «Τα σχολεία “υιοθετούν” χερσαία και παράκτια οικοσυστήματα της Ελλάδας».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την οδηγία που υπέγραψε η Υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, το πρόγραμμα αυτό θα εκτελεστεί κατά το σχολικό έτος 2023-2024 τόσο στα σχολεία της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Κατά συνέπεια, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με μια συγκεκριμένη περιοχή, να κατανοήσουν τις απαιτήσεις της, να εντοπίσουν τις απαραίτητες βελτιώσεις για την προστασία της και να συμβάλουν έτσι στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Ποια είναι η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης; Κι όμως είναι ελληνική! (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Η Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε για την πρωτοβουλία αυτή του υπουργείου:

«Η περιβαλλοντική παιδεία αποτελεί βασική προϋπόθεση για την διάσωση της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Γι’ αυτό και επενδύουμε στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών. Γιατί μέσα από την περιβαλλοντική εκπαίδευση οι μαθητές μπορούν να αποκτήσουν μια θετική στάση ζωής απέναντι στο περιβάλλον. Δυστυχώς, πρόσφατα, τόσο με τις δασικές πυρκαγιές, όσο και με τις πλημμύρες, γίναμε μάρτυρες φυσικών καταστροφών με τραγικές επιπτώσεις για το φυσικό περιβάλλον και την κοινωνία μας. Είναι λοιπόν, επιτακτική ανάγκη περισσότερο από ποτέ, να είμαστε ευαισθητοποιημένοι απέναντι στο περιβάλλον και να μαθαίνουμε στα παιδιά μας πώς να το προστατεύουν. Να φροντίσουμε ώστε να κατανοήσουν την αξία της πρόληψης από φυσικές καταστροφές και το κόστος της κλιματικής αλλαγής. Γιατί όσο καλλιεργούμε την περιβαλλοντική συνείδηση στα παιδιά μας, τόσο θα βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής όλων μας».

Οι 15 εντολές της Μαρίας Μοντεσσόρι για ευτυχισμένα παιδιά

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr