Search
Close this search box.
νέες ταυτότητες

Νέες ταυτότητες: Ταινία κατά της κάρτας του πολίτη με Έλληνες ηθοποιούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι νέες ταυτότητες ως κεντρικό θέμα στον ελληνικό κινηματογράφο, στην ταινία «Ελεύθερη Βούληση»

Οι νέες ταυτότητες είναι ένα ζήτημα που προβληματίζει αρκετά την επικαιρότητα αν και το ζήτημα είχε συζητηθεί στο παρελθόν, αφήνοντας έναν αρνητικό απόηχο, καθώς δεν εφαρμόστηκε ποτέ η ψηφιακή ταυτότητα από τις κρατικές αρχές. Η ηλεκτρονική ταυτότητα υπήρξε πηγή έμπνευσης και για την παρακάτω βραβευμένη ταινία «Ελεύθερη Βούληση» του Αντώνη Σωτηρόπουλου με πρωταγωνιστές τους Σπύρο Μπιμπίλα και Γιώργο Χρανιώτη.

Αν και υπάρχουν αρκετά πλεονεκτήματα των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων όπως είχαμε γράψει και στο επισυναπτόμενο άρθρο, η τέχνη συνηθίζει να ασχολείται με ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και να υφαίνουν προβληματισμούς επάνω στο μωσαϊκό της, άρα δε νιώσαμε έκπληξη  που ο κινηματογράφος έχει καταπιαστεί  με το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με τις νέες ταυτότητες.

«Ελεύθερη Βούληση»: Δείτε την ταινία μικρού μήκους για τις νέες ταυτότητες του 2013:

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Ηλεκτρονική ταυτότητα: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα – Σε ποιες χώρες δεν εφαρμόζεται;

Περιγραφή
Η ταινία λαμβάνει χώρα στην Αθήνα του 2020. Η πολύχρονη ευρωπαϊκή οικονομική κρίση επέφερε σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα των ανθρώπων με σημαντικότερη αυτή της έναρξης των ηλεκτρονικών συναλλαγών σε αντικατάσταση του χρήματος όπως το ξέραμε. Ποιες είναι οι νέες παράμετροι που δημιουργούνται, ποιες αλλαγές υπάρχουν στην καθημερινότητα των ανθρώπων και ποιοι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν πίσω από ένα ολοκληρωτικό σύστημα διαφάνειας;

Συντελεστές
Σκηνοθεσία, φωτογραφία,μουσική,μοντάζ : Αντώνης Σωτηρόπουλος.
Σενάριο : Βασίλης Σιγάλας, Αντώνης Σωτηρόπουλος.

Παραγωγή : Αντώνης Σωτηρόπουλος

Παίζουν οι: Γιώργος Χρανιώτης, Σπύρος Μπιμπίλας, Σύλβια Αννουσάκη, Χρίστος Παπαμιχαήλ, Λυδία Ασημακοπούλου, Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου, Ισιδώρα Χατζηβασιλείου, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Κωνσταντίνος Φραντζής, Κωνσταντίνος Μητροβγένης, Τραϊάνα Ανανία, Ζαχαρούλα Βαλαβάνη, Αγγελική Παρδαλίδου, Αλεξάνδρα Φωτίου.

Βραβεία
– Βραβείο Καλύτερης Ταινίας – Στέγη Γραμμάτων και τεχνών, Ελεύθερο Σχέδιο
– Βραβείο Κοινού – Στέγη Γραμμάτων και τεχνών, Ελεύθερο Σχέδιο
– Βραβείο Καλύτερης Ταινίας- micro μ Festival

Τζωρτζ Όργουελ – 1984: 20 αποφθέγματα απ’ το δυστοπικό όραμα ενός συγγραφέα

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr