Search
Close this search box.
Μπράντλεϊ_Κούπερ_maestro

Μπράντλεϊ Κούπερ: Τα 6 λεπτά μουσικής του «Maestro» που τον δυσκόλεψαν πολύ – Πόσο καιρό χρειάστηκε για την σκηνή;

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ στην προσπάθεια του να γυρίσει την σκηνή με τα 6 λεπτά μουσικής στην ταινία «Maestro», χρειάστηκε 6 χρόνια προετοιμασίας.

Ενώ τα περισσότερα νέα του «Maestro» αφορούν τη μεταμόρφωση του Μπράντλεϊ Κούπερ σε Λέοναρντ Μπερνστάιν και κυρίως τις αντιδράσεις για το μακιγιάζ στη μύτη του, οι πληροφορίες για τον ρόλο του ηθοποιού-σκηνοθέτη-σεναριογράφου είναι ίσως πιο ενδιαφέρουσες.

Σε μια συζήτηση που συντόνισε ο βραβευμένος σκηνοθέτης, συνθέτης και θεατρικός συγγραφέας Λιν – Μάνουελ Μιράντα μετά την προβολή της ταινίας στο Λος Άντζελες, ο Κούπερ αποκάλυψε ότι του πήρε έξι χρόνια για να μάθει πώς να διευθύνει έξι λεπτά μουσικής στο στιλ του Μπερνστάιν για να πραγματοποιήσει τις βασικές σκηνές του «Maestro» ζωντανά στο πλατό.

Δείτε περισσότερα:

https://www.lavart.gr/netflix-maestro-%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%bb%ce%b5%cf%8a-%ce%ba%ce%bf%cf%8d%cf%80%ce%b5%cf%81-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%81%ce%ad%cf%86%ce%b5%ce%b9-%cf%84%cf%81%ce%b5/

Σύμφωνα με το Variety, αυτή η σκηνή, στην οποία ο διάσημος μαέστρος διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου στον Καθεδρικό Ναό Ely το 1976, είναι «η πιο συναρπαστική σκηνή της ταινίας», αναδεικνύοντας τη μουσική ιδιοφυΐα του Μπερνστάιν και την εξαιρετική ερμηνεία του Κούπερ.

«Αυτή η σκηνή με ανησυχούσε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο επειδή θα τη γυρίζαμε ζωντανά με τη Συμφωνική του Λονδίνου. Η ηχογράφηση ήταν live. Έπρεπε να διευθύνω τους μουσικούς. Και πέρασα έξι χρόνια μαθαίνοντας πώς να διευθύνω έξι λεπτά και 21 δευτερόλεπτα μουσικής», δήλωσε ο Κούπερ.

Τέλος να αναφέρουμε ότι η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας, με το κοινό να αντιδράει με ένα επτάλεπτο standing ovation. Στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει στις 7 Δεκεμβρίου.

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr