Search
Close this search box.
Μπαρτ Γιανγκ πέθανε

Μπαρτ Γιανγκ: Πέθανε ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός του Rocky

Ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός της ταινίας Rocky, Μπαρτ Γιανγκ πέθανε σε ηλικία 83 ετών.

Γνωστός ως ο φίλος του Ρόκι Μπαλμπόα, Πόλι Πενίνο, ο Γιανγκ απεβίωσε στις 8 Οκτωβρίου στο Λος Άντζελες, όπως δήλωσε την Τετάρτη η κόρη του, Αν Μορέα Στάιντζιερ, στους New York Times, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί ακόμα η αιτία του θανάτου του.

Γεννημένος ως Gerald Tommaso DeLouise στο δήμο Queens της Νέας Υόρκης, ο καλλιτέχνης υπηρέτησε στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ τη δεκαετία του 1950 και αργότερα σπούδασε στο Actors Studio του Lee Strasberg. Στη συνέχεια έχτισε καριέρα υποδυόμενος κυρίως σκληρούς και ιταλοαμερικανικούς χαρακτήρες στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Ποια βιβλιοθήκη χωράει περισσότερα από 1,35 εκατομμύρια βιβλία; (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Έμεινε περισσότερο στη μνήμη για τον ρόλο του ως Πόλι Πενίνο στην ταινία Rocky του 1976, υποδυόμενος τον αλκοολικό χασάπη και φίλο του πρωταγωνιστή του Συλβέστερ Σταλόνε, Ρόκι Μπαλμπόα, ο οποίος έκανε στην αποθήκη κρέατος όπου εργαζόταν ο Πόλι, μέρος της προπόνησής του στην πυγμαχία.

Ο Σταλόνε απέτισε φόρο τιμής στον πρώην συμπρωταγωνιστή του, μνημονεύοντάς τον ως “αγαπημένο φίλο”. “Ήσουν ένας απίστευτος άντρας και καλλιτέχνης, θα λείψεις πολύ σε μένα και στον κόσμο”, έγραψε στο Instagram.

Πηγή φωτογραφίας

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr