Search
Close this search box.
Μουσείο της Γλασκώβης γλυπτό

Μουσείο της Γλασκώβης: Οι υπεύθυνοι έχασαν γλυπτό μεγάλης αξίας!

Ανησυχία στους υπευθύνους του Μουσείου της Γλασκώβης, καθώς φαίνεται να έχασαν γλυπτό του καλλιτέχνη Ογκίστ Ροντέν, αξίας 3 εκατ. λιρών.

Γλυπτό μεγάλης αξίας του καλλιτέχνη Ογκίστ Ροντέν φαίνεται να μην μπορεί να εντοπίσει η διοίκηση Μουσείου στη Γλασκώβη. Κάτι που το μεταφέρει πλέον στα 1.750 αντικείμενα που αναφέρονται ως χαμένα ή κλεμμένα.

Πρόκεται για μια γύψινη εκδοχή του γλυπτού «Οι αστοί του Καλαί» (Les Bourgeois de Calais), που σύμφωνα με το BBC αγοράστηκε το 1901.

Όπως έγινε γνωστό από την οργάνωση που διαχειρίζεται τα Μουσεία της πόλης της Σκωτίας, το έργο – το οποίο παρουσιάστηκε σε έκθεση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – είχε υποστεί ζημιές. Ενώ το Glasgow Life επιβεβαίωσε ότι το γλυπτό αυτή τη στιγμή αναφέρεται ως «μη εντοπισμένο».

Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ: «Εγώ στα 14 μου πήγαινα στο σχολείο πηδώντας πάνω στα πτώματα»

Η γαλλική νομοθεσία είχε επιτρέψει στον Ροντέν να δημιουργήσει διαφορετικές εκδοχές του «Les Bourgeois» από ορείχαλκο και γύψο. Στους κήπους των κτιρίων του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο σε περίοπτη θέση, υπάρχει μια εκδοχή του γλυπτού σε φυσικό μέγεθος. Το γλυπτό απεικονίζει τα δεινά των κατοίκων του γαλλικού λιμανιού κατά τη διάρκεια 11μηνης πολιορκίας από τους Άγγλους κατά τον Εκατονταετή Πόλεμο.

Ο οργανισμός Comite Rodin που εδρεύει στο Παρίσι και διατηρεί κατάλογο των έργων του καλλιτέχνη σε όλο τον κόσμο, χαρακτήρισε την απώλεια ως «επαίσχυντη». O Ογκίστ Ροντέν (1840-1917) που έγινε περισσότερο γνωστός για το έργο του «Ο Σκεπτόμενος», θεωρείται προάγγελος της μοντέρνας γλυπτικής.

You are currently viewing a placeholder content from X. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Πηγή φωτογραφίας 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr