Search
Close this search box.
μιχαλης οικονομου

Μιχάλης Οικονόμου: «Είμαι βαθιά θιγμένος και προσβεβλημένος από την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου»

Την ενόχλησή του για τη θέση της Εκκλησίας και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για τα ομόφυλα ζευγάρια, εξέφρασε μέσω Instagram ο ηθοποιός Μιχάλης Οικονόμου.

Γρηγόρης Πετράκος: «Είμαι χριστιανός μέχρι το κόκκαλο – Ακολουθώ κατά γράμμα και μελετώ τα λόγια του Ιησού»

«Τα παιδιά δεν είναι ούτε κατοικίδια ζώα συντροφιάς για όποιον θέλει να νιώσει κηδεμόνας, ούτε αξεσουάρ, που θα επισημοποιήσουν ή θα καταστήσουν κοινωνικά αποδεκτή μια ομόφυλη συμβίωση» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου.

Σχετικά με αυτήν την τοποθέτηση ο Μιχάλης Οικονόμου δήλωσε:

«Είμαι βαθιά θιγμένος και προσβεβλημένος από την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου και τον τρόπο που νομίζει ότι αντιμετωπίζουμε τα παιδιά μας, ως “αξεσουάρ και κατοικίδια”, τη στιγμή που θα πρέπει η Εκκλησία να βλέπει τον κάθε άνθρωπο ως μοναδικό πρόσωπο και εικόνα του θεού.

Εγώ τουλάχιστον έτσι το βλέπω το παιδί μου. Και αναρωτιέμαι, να πάρω τον μικρό να πάμε αύριο να κοινωνήσουμε για τα Χριστούγεννα ή θα διαβαστεί αυτό το κείμενο και θα το ακούσει το παιδί μου;».

oikonomou story

Στη συζήτηση που είχε ο Μιχάλης Οικονόμου στην εκπομπή “Πρωινό” της Τρίτης, αναφερόμενος στη θέση της εκκλησίας για τον γάμο των ομόφυλων, επεσήμανε ότι παρά το γεγονός πως είναι μέλος μιας ΛΟΑΤΚΙ οικογένειας, παραμένει χριστιανός ορθόδοξος. Εξέφρασε την άποψή του ότι είναι λογικό η εκκλησία να αντιτίθεται στον πολιτικό γάμο των ομόφυλων, αλλά κάλεσε επίσης τους ανθρώπους να σκεφτούν τα παιδιά που μεγαλώνουν με ομόφυλα ζευγάρια. Επικαλέστηκε επίσης τον Άγιο Παΐσιο, που σύμφωνα με τα λεγόμενά του, υπογράμμισε τη σημασία του να είμαστε καλύτεροι άνθρωποι και να βοηθάμε τους γύρω μας. Ανέφερε επίσης πως επικοινωνεί με μητροπολίτες και γέροντες στο Άγιο Όρος, οι οποίοι προσεύχονται υπέρ του παιδιού του και υποστηρίζουν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Είμαι ναι μεν γονιός σε μια ΛΟΑΤΚΙ οικογένεια, αλλά είμαι και ορθόδοξος Χριστιανός. Είναι λογικό η εκκλησία να ψηφίσει κατά του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Θέλω, όμως, λίγο να σκεφτεί αυτά τα παιδιά. […]

Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα η οικογένεια η πυρηνική. Δεν κινδυνεύει από τις διαφορετικές οικογένειες. Τις ίδιες αγωνίες έχουμε, τα ίδια θέλουμε για τα παιδιά μας. Μακάρι να μπορούσαμε να ανοίξουμε τα σπίτια μας, όλες εμείς οι οικογένειες και να δουν ότι είναι σπίτια κανονικά. […]

Μιλώ με μητροπολίτες και γέροντες στο Άγιο Όρος και προσεύχονται για το παιδί μας και είναι υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών», δήλωσε ο ηθοποιός.

Η ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα: Υπήρχε; Αν ναι, πώς την αντιμετώπιζαν οι Αθηναίοι;

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr