Search
Close this search box.
Αιθιοπία Βρετανικό Μουσείο

Μετά την Ελλάδα και τα γλυπτά του Παρθενώνα, και η Αιθιοπία κατηγορεί τους Βρετανούς για αρπαγή. Τί ζητάνε;

Η Αιθιοπία έχει προστεθεί στις χώρες που μαζί με την Ελλάδα κατηγορούν τους Βρετανούς για αρπαγή αντικειμένων, και όχι μόνο.

Είναι γνωστό ότι οι Βρετανοί θεωρούνται τα «αρπακτικά» των Εθνών κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει ακόμα ένα κράτος. Η Ελλάδα που ζητάει να της επιστραφούν τα γλυπτά του Παρθενώνα, το Μπενίν που απαιτεί τα χάλκινα γλυπτά, το Ιράν που ζητάει πίσω τον ιστορικό κύλινδρο Cyrus και τα Νησιά του Πάσχα τον πέτρινο γίγαντα που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο.

Ανάμεσα σε όλους αυτούς τους λαούς είναι και οι Αιθίοπες, που δεν ζητούν αγάλματα και κομμάτια του πολιτισμού τους. Ζητούν αντίθετα να τους επιστραφούν τα λείψανα του βασιλιά τους. Αντ’ αυτού οι Βρετανοί τους έδωσαν πίσω μια τούφα από τα μαλλιά του!

Πριν από μερικά χρόνια μάλιστα το Παλάτι του Μπάκιγχαμ είχε δηλώσει επίσημα ότι δεν προτίθεται να επιστρέψει τα λείψανα του Αιθίοπα Πρίγκιπα Αλεμαγιέχου, ο οποίος είναι θαμμένος στο κάστρο του Ουίνδσορ από τα τέλη του 19ου αιώνα. Θεωρώντας πως έτσι θα κλείσουν τα στόματα των Αβησσυνών, έδωσαν μια τούφα από τα μαλλιά του.
Αιθιοπία Βρετανικό Μουσείο

Η τελετή παράδοση των μαλλιών πραγματοποιήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2023 και οι διεκδικητές των λειψάνων ενέτειναν τις εκκλήσεις τους για επιστροφή της σορού του πρίγκιπα, παρά το γεγονός ότι το Παλάτι επιμένει ότι είναι αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο.

Βρετανικό Μουσείο: Η Νιγηρία και η Κίνα απαιτούν την επιστροφή των κλεμμένων θησαυρών τους

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr