Search
Close this search box.
Μαρία Κάλλας μουσείο

Μαρία Κάλλας: Το πρώτο μουσείο για την Ελληνίδα σοπράνο ανοίγει τις πύλες του (ΦΩΤΟ)

Το πρώτο μουσείο για την Ελληνίδα σοπράνο Μαρία Κάλλας θα ανοίξει για πρώτη φορά την Πέμπτη 26/10 στην Αθήνα.

Το μουσείο Μαρία Κάλλας που είναι αφιερωμένο στην σπουδαία  μουσικό, ανοίγει σήμερα τις πόρτες του στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Μητροπόλεως 44. Όπως δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης “η Αθήνα όφειλε αυτήν την τιμή στη θρυλική Ελληνίδα σοπράνο”.

Η συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, που έχει ενταχθεί στον κατάλογο επετείων της UNESCO για το 2023, έδωσε την αφορμή στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων να δημιουργήσει και να παραδώσει το Μουσείο, το οποίο για τα επόμενα χρόνια θα αποτελεί σταθερό σημείο πολιτιστικής αναφοράς. Στόχος είναι να αναδειχθεί η προσωπικότητα και η καριέρα της Κάλλας, και να αναδειχθούν τα στοιχεία της τεχνικής της που την έκαναν μοναδική.

Μαρία_Κάλλας μουσείο

Ο Κώστας Μπακογιάννης, πρώην δήμαρχος Αθηναίων σε δήλωσή του ανέφερε: “Η Αθήνα όφειλε την τιμή στη θρυλική Divina. Το Μουσείο Μαρία Κάλλας, το πρώτο στον κόσμο, μάς κάνει όλους περήφανους. Ευχαριστώ θερμά τους δωρητές, τους χορηγούς, την ομάδα έργου και όλους όσοι συνέβαλαν για να αποκτήσει η πόλη αυτόν τον ξεχωριστό χώρο πολιτισμού“.

Αρχαία Ελλάδα: Εγκαινιάζεται στην Βουδαπέστη το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενώ από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων και συντονιστής του έργου, Κωνσταντίνος Μπιτζάνης σημείωσε: “Η δημιουργία του Μουσείου Μαρία Κάλλας είναι ένα έργο που ανέλαβε να υλοποιήσει η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, που από το 2000 κατέχει και διατηρεί την αρχική συλλογή του Δήμου Αθηναίων με αντικείμενα που ανήκουν στη μεγάλη ντίβα. Η τεχνογνωσία και η οργανωμένη και αποτελεσματική δουλειά έκαναν δυνατό να κατασκευαστεί αυτό το νέο μουσείο σε λιγότερο από έναν χρόνο. Παραδίδεται στο κοινό 100 χρόνια μετά την γέννηση της, ως ένα σύγχρονο και άρτιο μουσείο, αφιερωμένο στην μεγάλη καλλιτέχνιδα που έδωσε μια νέα διάσταση στην όπερα και το λυρικό τραγούδι”.

Μαρία Κάλλας_μουσείο

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 26 έως τις 29 Οκτωβρίου με απαραίτητη κράτηση μέσω του more.com και επίδειξη του μηδενικού εισιτηρίου στο χώρο του Μουσείου για επικύρωση. Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα από σήμερα ηλεκτρονικά.

Κάλλας μουσείο

Πηγή φωτογραφιών: 1, 2

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr