Search
Close this search box.
Μαρία Κάλλας ταινια

Ποια είναι η Ελληνίδα που θα παίξει τον ρόλο της αδερφής της Κάλλας στο πλευρό της Αντζελίνα Τζολί;

Η Βαλέρια Γκολίνο (Valeria Golino) θα υποδυθεί την Τζάκι [Υακίνθη], την αδελφή της Μαρίας Κάλλας, στην επερχόμενη ταινία του Pablo Larin. 

Τα γυρίσματα για το έργο θα ολοκληρωθούν στη Βουδαπέστη. Τον ρόλο της Κάλλας αναλαμβάνει η Αντζελίνα Τζολί. Καθώς περπατούσε στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης, η ηθοποιός υπαινίχθηκε μια επικείμενη αλλαγή στη σχέση της με την Ελλάδα.

Η ίδια εξέφρασε:«Ναι, θα έχω σύντομα μια διαφορετική σχέση με την Ελλάδα. Λυπάμαι πολύ που δεν μπορώ να το ανακοινώσω ακόμα. Σύντομα όμως θα το κάνω».

 

Μαρία Κάλλας ταινια

Γεννημένη από Ιταλό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα στη Νάπολη, η Γκολίνο ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο στην τρυφερή ηλικία των 14 ετών.

Στην πορεία της καριέρας της, στα 16 της χρόνια, η σκηνοθέτης Lina Vertmiller της παραχώρησε έναν πρώτο ρόλο στην ταινία “Scherzo del destino in agguato dietro l’angolo come un brigante da strada”. Την επόμενη χρονιά, το 1984, εμφανίστηκε στην αμερικανική ταινία “Blind date”, που γυρίστηκε στην Αθήνα, ενώ ακολούθησε η κωμωδία “Detective school dropouts”. Η επανάστασή της έγινε το 1985 με την ταινία “Piccoli fuochi”, σε σκηνοθεσία του Peter Del Monte, με τον οποίο αρραβωνιάστηκε την ίδια χρονιά.

Αφού συμμετείχε σε πολλές ιταλικές παραγωγές, η Γκολίνο μετακόμισε στο Λος Άντζελες και κέρδισε ευρεία αναγνώριση για την ερμηνεία της ως Σουζάνα στην ταινία “Rain Man”, δίπλα στον Ντάστιν Χόφμαν και τον Τομ Κρουζ. Επίσης, πρωταγωνίστησε σε αρκετές εμπορικά επιτυχημένες ταινίες του Χόλιγουντ, όπως το “Crooked Pilots in F-16” (1991), το “Leaving Las Vegas” (1995) του Mike Figgis, το “Escape from Los Angeles” (1996) του John Carpenter και το “Frida” (2002), καθιερώνοντας τον εαυτό της στη διεθνή σκηνή.

Επιστρέφοντας στην Ιταλία, η Γκολίνο πρωταγωνίστησε σε παραγωγές όπως “Οι ανοιξιάτικες παλίρροιες” στο πλευρό του Τίμοθι Χάτον και “Η ερωμένη του βασιλιά” με τον Τίμοθι Ντάλτον. Το 1996, τόλμησε να μεταβεί στην Ελλάδα, συνεργαζόμενη με τον Κύπριο σκηνοθέτη Ανδρέα Παντζή για την παραγωγή και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία “Η σφαγή του κόκορα”.

Με μια εκτεταμένη καριέρα που καλύπτει 90 ταινίες και τρεις σειρές ως ηθοποιός, η Valeria Golino ξεκίνησε το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με την ταινία “Honey” του 2013, η οποία περιστρέφεται γύρω από την παράνομη εισαγωγή φαρμάκων ευθανασίας στην Ευρώπη από ένα νεαρό κορίτσι.

Έντγκαρ Άλαν Πόε: Ο μυστηριώδης θάνατός του – Πού καταλήγουν οι ερευνητές;

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr