Search
Close this search box.
Μαρία Κάλλας αποφθέγματα

Μαρία Κάλλας: «Μη μου μιλάς για κανόνες… Όπου κι αν μείνω, εγώ φτιάχνω κανόνες».

Η Μαρία Κάλλας, η μάγισσα της όπερας, στόλισε τις μεγάλες σκηνές του κόσμου με την ουράνια φωνή της και τις παθιασμένες ερμηνείες της. Τα αποφθέγματά της αποτυπώνουν τα ηχοχρώματα της προσωπικότητας της.

Η Μαρία Κάλλας διέθετε ένα σπάνιο αμάλγαμα τεχνικής ευφυΐας και συναισθηματικής έντασης, η φωνή της ήταν ένα όργανο βαθιάς έκφρασης. Στο προσκήνιο, ήταν μια αιθέρια παρουσία, που προσέλκυε την προσοχή του κοινού με μια μαγνητική γοητεία. Η Κάλλας έδινε ζωή στους χαρακτήρες, εμπλουτίζοντας κάθε νότα με την ουσία της τραγωδίας, της αγάπης και της απόγνωσης. Οι ερμηνείες της σε εμβληματικούς ρόλους όπως η Νόρμα και η Τόσκα δεν ήταν απλές αποδόσεις- ήταν βαθιές συνομιλίες μεταξύ της ψυχής της και της ίδιας της ουσίας των χαρακτήρων που ενσάρκωνε.

Πέρα από τη σκηνή, η Κάλλας έζησε μια ζωή τόσο ταραχώδη όσο και οι όπερες που ερμήνευσε. Οι προσωπικές της δοκιμασίες και τα βάσανά της προσέθεσαν ένα τραγικό επίπεδο στην αφήγησή της, δημιουργώντας μια μυσταγωγία που ενίσχυε την καλλιτεχνική της αύρα. Παρά την εφήμερη φύση της οπερατικής της καριέρας, η Μαρία Κάλλας παραμένει ένα διαχρονικό είδωλο, με τη φωνή της να αντηχεί στους διαδρόμους της μουσικής ιστορίας και να μένει για πάντα χαραγμένη στις καρδιές όσων έχουν συγκινηθεί από τη μαγεία που προκαλούσε με κάθε έξοχη νότα της. Τα αποφθέγματα που ακολουθούν μας δίνουν μερικά από τα μοναδικά χρώματα της παλέτας της.

Τί είναι ο έρωτας για την Κική Δημουλά; Τα ομορφότερα αποσπάσματά της

 

7 αποφθέγματα της Μαρίας Κάλλας που αναδεικνύουν τη συναισθηματική παλέτα

1.  «Προσπαθώ πάντοτε να είμαι αντικειμενική με τον εαυτό μου και με τη δουλειά μου. Μπορώ να σας πω, με κάθε εντιμότητα πιστεύω, ότι είμαι η πιο αυστηρή από τους κριτικούς μου».

2. «Πάντοτε αγωνίστηκα για να ζήσω σαν μια κανονική ανθρώπινη ύπαρξη, αλλά είχα την ατυχία να περιτριγυρίζομαι από ανθρώπους που έκαναν τα πάντα για να με εμποδίσουν».

3. «Από την παιδική μου ηλικία κατάλαβα πως οι άνθρωποι τριγύρω μου δεν είχαν σωστή κρίση. Έτσι, ή έπρεπε να κάνω ό,τι έκαναν εκείνοι ή αυτό που ήξερα πολύ καλά ότι έπρεπε να κάνω».

Μαρία Κάλλας αποφθέγματα

4.«Μη μου μιλάς για κανόνες, αγαπητή. Όπου κι αν μείνω, εγώ φτιάχνω κανόνες».

5. «Δεν είμαι άγγελος ούτε υποκρίνομαι ότι είμαι. Αυτός δεν είναι ένας από τους ρόλους μου. Δεν είμαι όμως ούτε διάβολος. Είμαι μια γυναίκα. Είμαι μια επαγγελματίας».

6. «Ή γεννήθηκες καλλιτέχνης ή δεν είσαι. Και μένεις καλλιτέχνης, αγαπητέ, ακόμα κι αν η φωνή σου είναι λιγότερο και από πυροτεχνήματα. Ο καλλιτέχνης είναι πάντα εκεί».

7. «Όταν η μουσική αποτυγχάνει να συμφωνήσει με το αυτί, να ηρεμήσει το αυτί, την καρδιά και τις αισθήσεις, τότε έχει χάσει το νόημά της».

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr