Search
Close this search box.

Μαθήτρια δώρισε 14.000 βιβλία σε 38 σχολεία – Πώς το κατάφερε;

Πριν από ένα χρόνο, η Ρόζα Καρτέρη, φοιτήτρια, αποφάσισε να συμβάλει στη βελτίωση των ελληνικών σχολικών βιβλιοθηκών, ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες περιοχές.

Η Ρόζα Καρτέρη τόνισε ότι η βελτίωση των ελληνικών σχολείων είναι μια συλλογική προσπάθεια στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι, ξεκινώντας με μικρά βήματα που δεν απαιτούν απαραίτητα οικονομική υποστήριξη, αλλά μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την καθημερινή μαθησιακή εμπειρία.

Με αυτό το σκεπτικό, ξεκίνησε μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης που απευθύνεται σε αθηναϊκές εφημερίδες, προτρέποντάς τες να δωρίσουν αχρησιμοποίητα βιβλία από τις κυριακάτικες εκδόσεις τους. Επιπλέον, απευθύνθηκε σε σχολεία που ενδιαφέρονται να ενισχύσουν τις βιβλιοθήκες τους.

 

Οι 19 μαγικές βιβλιοθήκες του πλανήτη

 

Η Ρόζα συγκέντρωσε με επιτυχία περισσότερα από 14.000 βιβλία, τα οποία θα διανεμηθούν σε 38 σχολεία που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στα νησιά των Κυκλάδων και του Βορείου Αιγαίου. Δώδεκα μεταφορικές εταιρείες προσφέρθηκαν εθελοντικά να βοηθήσουν στη μεταφορά των βιβλίων στα σχολεία αυτών των περιοχών.

Αναλογιζόμενη το έργο, η Ρόζα επισημαίνει την πιο αξιοσημείωτη πτυχή – την ειλικρινή ευγνωμοσύνη που εξέφρασαν οι εκπαιδευτικοί με τους οποίους συνεργάστηκε κατά τη φάση της προετοιμασίας των βιβλίων. Αναφέρει ότι η διανομή έχει ήδη ολοκληρωθεί σε 17 σχολεία.

Η Ρόζα μοιράστηκε επίσης μια μοναδική εμπειρία από ένα σχολείο της Δανίας, όπου οι μαθητές είχαν πρόσβαση σε πολυάριθμα βιβλία, ενισχύοντας τον αλφαβητισμό της μαθητικής κοινότητας:

«Ενα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος στην Ελλάδα είναι η υποχρηματοδότηση της συντριπτικής πλειονότητας των ελληνικών σχολείων, και ιδιαίτερα των σχολείων σε ακριτικές περιοχές. Με αυτό στο μυαλό, ξεκίνησα ένα πρόγραμμα με σκοπό την παροχή βιβλίων σε ελληνικά σχολεία από Νηπιαγωγεία μέχρι Λύκεια».

Dark Academia: Το νέο παγκόσμιο κίνημα των νέων που υμνεί την κλασικότητα – Ποιοι είναι οι πολέμιοι του;

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr