Search
Close this search box.

Ρωτήσαμε το ChatGPT εάν ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ο μεγαλύτερος στρατηλάτης όλων των εποχών

Τί πιστεύει για τον Μέγα Αλέξανδρο το ChatGPT; Ρωτήσαμε και έχουμε την απάντηση.

Ρωτήσαμε το Chat gpt εάν πιστεύει πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ο μεγαλύτερος στρατηλάτης που έχει περάσει από τον πλανήτη.

Η απάντηση ήταν αρκετά ουδέτερη αναγνωρίζοντας ναι μεν το μεγαλείο του, αλλά από την άλλη ανέδειξε τη συνεισφορά και άλλων επιτυχημένων στρατηγών.

Ρωτήσαμε το ChatGPT εάν οι Αρχαίοι Έλληνες είναι οι δημιουργοί του Δυτικού Πολιτισμού και λάβαμε μια ενδιαφέρουσα απάντηση

Με απλά λόγια δεν εξέφρασε μια καθαρή θέση απέναντι στην ερώτηση. Θα μου πείτε τώρα η υιοθέτηση αυτής της στάσης γίνεται και από τους ανθρώπους, οπότε το ρομπότ μιμήθηκε τη συνηθισμένη συμπεριφορά ενός ανθρώπου, εάν το αναλύσουμε αντικειμενικά.

Βέβαια, τώρα που το σκεφτόμαστε, ίσως να ήταν τρομακτικό εάν το ChatGPT είχε προσωπική άποψη. Αναρωτιόμαστε, πόσο μακριά είμαστε από αυτή την εξέλιξη;

Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος συνάντησε τον Διογένη – Ο διάλογος που έμεινε στην «ιστορία»

Δείτε την απάντηση του ChatGPT παρακάτω: 

 

 

Η απάντηση του ChatGPT προφανώς δεν ανέδειξε επάξια το μεγαλείο του τιτανοτεράστιου Μεγάλου Αλεξάνδρου, οπότε πάμε να θυμηθούμε μερικά από τα επιτεύγματά του: 

1. Κατάκτηση της Περσικής Αυτοκρατορίας: Το σημαντικότερο επίτευγμα του Αλεξάνδρου ήταν η κατάκτηση της τεράστιας Περσικής Αυτοκρατορίας, η οποία επέκτεινε την κυριαρχία του από την Ελλάδα μέχρι την Αίγυπτο και πέρα από αυτήν, σηματοδοτώντας την έναρξη της ελληνιστικής περιόδου.

2. Διάδοση του ελληνικού πολιτισμού: Οι εκστρατείες του Αλεξάνδρου οδήγησαν στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού, της γλώσσας και των ιδεών σε όλα τα εδάφη που κατέκτησε, μια διαδικασία γνωστή ως εξελληνισμός, η οποία επηρέασε την τέχνη, την αρχιτεκτονική, τη φιλοσοφία και τη λογοτεχνία για αιώνες.

3. Ίδρυση της Αλεξάνδρειας: Ο Αλέξανδρος ίδρυσε πολλές πόλεις κατά τη διάρκεια των κατακτήσεών του, αλλά ίσως η πιο διάσημη είναι η Αλεξάνδρεια στην Αίγυπτο, η οποία έγινε ένα σημαντικό κέντρο εμπορίου, πολιτισμού και μάθησης στον αρχαίο κόσμο.

4. Διάσχιση του Ελλήσποντου: Το 334 π.Χ., ο Αλέξανδρος διέσχισε περίφημα τον Ελλήσποντο (τα σημερινά Δαρδανέλια) με τον στρατό του, αψηφώντας τις αντιξοότητες και ξεκινώντας την εκστρατεία του εναντίον της Περσικής Αυτοκρατορίας.

5. Νίκη στη μάχη των Γαυγαμήλων: Το 331 π.Χ., ο Αλέξανδρος νίκησε αποφασιστικά τον Πέρση βασιλιά Δαρείο Γ’ στη μάχη των Γαυγαμήλων, εδραιώνοντας τον έλεγχό του επί της Περσικής Αυτοκρατορίας και ανοίγοντας το δρόμο για τις περαιτέρω κατακτήσεις του στην Ασία.

6. Εξερεύνηση της Κεντρικής Ασίας και της Ινδίας: Οι εκστρατείες του Αλεξάνδρου τον οδήγησαν μακρύτερα από ό,τι είχε πάει οποιοσδήποτε δυτικός πριν, εξερευνώντας και κατακτώντας εδάφη στην Κεντρική Ασία και φτάνοντας στα σύνορα της ινδικής υποηπείρου, επεκτείνοντας την ελληνική επιρροή σε αυτές τις περιοχές.

Διαβάστε περισσότερα για τον Μέγα Αλέξανδρο:

Netflix: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ «Μέγας Αλέξανδρος: Η Γέννηση Ενός Θεού»

Μέγας Αλέξανδρος: Το τελευταίο γράμμα προς τη μητέρα του, την Ολυμπιάδα

Μέγας Αλέξανδρος: Η επιστολή του προς τον Δαρείο – Τί έγραψε ο Έλληνας στρατηλάτης;

Μέγας Αλέξανδρος: Ο τάφος και το αίνιγμα – Πού βρίσκεται η σορός του;

Κοτταρίδη: Αντικρούει την Αρβελέρ – Ο Μ. Αλέξανδρος δεν είναι θαμμένος στη Βεργίνα

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr