Search
Close this search box.

Μέγας Αλέξανδρος: Βρέθηκε άθικτη προτομή του στην Τουρκία

Μέγας Αλέξανδρος: Μιας εξαιρετικής σημασίας ανακάλυψη έγινε σε αρχαία πόλη της Τουρκίας πρόσφατα.

Μέγας Αλέξανδρος: Η προτομή του Μέγα Αλεξάνδρου βρέθηκε στην περιοχή της αρχαίας πόλης Κονουράλπκοντά στην Προύσα κατά τη διάρκεια ανασκαφών.

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια άθικτη προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά την διάρκεια ανασκαφών κοντά στην Προύσα της Τουρκίας, σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές της περιοχής.

Ο δήμος Ντούζτσε με ανακοίνωσή του σημείωσε πως η προτομή που βρέθηκε αναπαριστά τον Μέγα Αλέξανδρο και έχει ήδη παραδοθεί στο τοπικό Μουσείο Κονουράλπ.

«Κατόπιν διαβούλευσης με συντηρητές και μελετητές του Τμήματος Ανασκαφών και Ερευνών, διαπιστώθηκε ότι η κεφαλή ανήκε στον Μέγα Αλέξανδρο, βασιλιά της Μακεδονίας», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το Μουσείο επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για «κεφαλή του Μεγάλου Αλέξανδρου», διαστάσεων 23 εκατοστών (από το κεφάλι μέχρι το λαιμό) που χρονολογείται από τον 2ο αιώνα μ.Χ.

Επισημαίνεται επίσης πως τα μάτια κοιτάζουν προς τα πάνω, εντοπίζονται σημάδια από τρύπες στις κόρες των ματιών και το στόμα είναι ελαφρώς ανοιχτό.

Σύμφωνα με τον τουρκικό δήμο Ντούζτσε, στο πλαίσιο των ανασκαφών που διεξάγονται αδιάλειπτα επί 12 μήνες στην εν λόγω περιοχή, έχουν επίσης αποκαλυφθεί παρόμοια ιστορικά λείψανα, όπως μια κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα και μια κεφαλή της Μέδουσας.

Φωτογραφία εξωφύλλου 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr