Search
Close this search box.
los angeles

Λος Άντζελες: 27 ορόφοι ουρανοξύστη καλύφθηκαν με γκράφιτι (ΒΙΝΤΕΟ)

Γκραφίστες σκαρφάλωσαν πάνω από σπασμένο φράχτη, σε έναν ουρανοξύστη στο κέντρο του Λος Άντζελες το απόγευμα της Πέμπτης, καλύπτοντας με γκράφιτι τουλάχιστον 27 ορόφους της μερικώς ολοκληρωμένης κατασκευής που βρίσκεται απέναντι από το Crypto.com Arena στο L.A. Live — όπου θα φιλοξενηθούν τα Sunday’s Grammy Awards.

Έργο του Banksy αποτελεί παρελθόν μετά από κατεδάφιση κτιρίου – 1,6 εκατομμύριο ευρώ η αξία του

Το «Oceanwide Plaza» είναι ένα έργο αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στην οδό Figueroa που έχει σταματήσει από το 2019. Καθώς ένας φωτογράφος των Times βρισκόταν εκεί γύρω, είδε μια ομάδα περίπου πέντε νεαρών με σακίδια να πηδούν τον φράχτη που περιέβαλλε τη δομή.

«Δεν υπάρχει ασφάλεια. Είναι επικίνδυνο», είπε ένας tagger, ο οποίος αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομά του. Ο ιδιώτης ήταν εκεί για να βιντεοσκοπήσει τη δουλειά του στο κτίριο χρησιμοποιώντας ένα drone. Είπε ότι θεωρούσε τα γκράφιτι τέχνη, αλλά ανησυχούσε ότι τα μικρότερα παιδιά που είχε δει να έχουν πρόσβαση στο χώρο θα τραυματιστούν.

λα γκραφίτι

«Σέ ένα κομμάτι του εαυτού μου αρέσει αυτό», είπε, «ενώ σε ένα άλλο όχι».

Ο φωτογράφος δρόμου Daron Burgundy είπε ότι οι taggers ασχολήθηκαν με το να φιλοτεχνήσουν την κατασκευή με σπρέι τις τελευταίες τρεις νύχτες.

«Χθες το βράδυ υπήρχε μια ομάδα σε έναν από τους ορόφους», είπε ο Burgundy, «και μόλις έβγαιναν έξω, πιάνονταν από την αστυνομία (LAPD), αναφέρονταν και μετά τους άφηναν ελεύθερους. Τα παιδιά ήταν ακόμα εκεί και μάρκαραν ενώ οι αστυνομικοί ήταν εδώ κάτω».

Τα πλάνα του κτιρίου δείχνουν λέξεις και φράσεις σε διαφορετικά χρώματα βαφής, όπως «ρύθμισε τον ρυθμό», «αμήν» και «SINKOE».

Το Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε ότι οι αστυνομικοί συναντήθηκαν με αξιωματούχους διαχείρισης περιουσίας για να καθορίσουν πώς να φυλάξουν καλύτερα το συγκεκριμένο ακίνητο. Δεν έχουν γίνει συλλήψεις σε σχέση με τον βανδαλισμό.

«Τα μέτρα [ασφάλειας] θα εφαρμοστούν αμέσως και τα γκράφιτι θα αφαιρεθούν», έγραψε το LAPD στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter.

Η κατασκευή στο Oceanwide Plaza, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανάπτυξης ακινήτων στο κέντρο του Λος Άντζελες. Οι εργασίες σταμάτησαν πριν από πέντε χρόνια, όταν ο κατασκευαστής του με έδρα το Πεκίνο έμεινε χωρίς χρήματα. Το άδειο συγκρότημα, το οποίο περιλαμβάνει τρεις πύργους, επρόκειτο να διαθέτει χώρο λιανικής και ξενοδοχείου, καθώς και πολυτελή διαμερίσματα.

Αντίθετα, τα κτίρια έχουν μείνει ημιτελή και έχουν γίνει θέα στο δημοφιλές συγκρότημα L.A. Live, το οποίο περιλαμβάνει πολλά εστιατόρια και καταστήματα καθώς και το Μουσείο Grammy.

Ωστόσο, δεν βλέπουν όλοι τα γκράφιτι ως απλή μάστιγα στο αστικό τοπίο.

«Όσο οι άνθρωποι δικαιούνται να μην τους αρέσει αυτό που κάνουν οι καλλιτέχνες γκράφιτι, θα τους παροτρύνω να σεβαστούν την προσπάθεια να χρησιμοποιείται ο χώρος που κανείς άλλος δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται αυτή τη στιγμή», είπε ο Stefano Bloch, κάτοικος του Λος Άντζελες και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα που διδάσκει μαθήματα εγκληματολογίας.

Ο Bloch, πρώην καλλιτέχνης γκράφιτι, έδειξε τον ποταμό L.A. και τη σήραγγα Belmont στο Χόλιγουντ ως άλλα παραδείγματα tagger που χρησιμοποιούν εγκαταλελειμμένους ή παραμελημένους χώρους για να κάνουν την πόλη να αισθανθεί ξανά πιο «ανθρώπινη».

«Αυτό ήταν ένα τεράστιο κτίριο στο οποίο μια κοινότητα ανθρώπων βρίσκει χρήση», είπε. «Είναι άνθρωποι που χρησιμοποιούν πράγματα που οι άλλοι παραμελούν ή αφήνουν πίσω τους».

Δείτε το βίντεο:

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Οι επαναστάτες του 1821, γκραφίτι στους τοίχους της Αθήνας!

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr