Search
Close this search box.
Κόλιν Φάρελ Μέγας Αλέξανδρος

Ο Κόλιν Φάρελ εξομολογήθηκε πως ντρέπεται για τον τρόπο που ερμήνευσε τον Μέγα Αλέξανδρο

Ο Κόλιν Φάρελ εξέφρασε βαθιές τύψεις και αμηχανία σχετικά με την ερμηνεία του ως Μέγας Αλέξανδρος στην ταινία του Όλιβερ Στόουν το 2004.

Σε μια συνέντευξή του στο The Hollywood Reporter, ο Κόλιν Φάρελ παραδέχτηκε ότι η ερμηνεία του στον “Αλέξανδρο”, δίπλα στην Αντζελίνα Τζολί (Ολυμπιάδα) και τον Βαλ Κίλμερ (Φίλιππος), τον οδήγησε να αμφισβητήσει τις ικανότητές του ως ηθοποιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εποχή της παραγωγής της ταινίας, ο Κόλιν Φάρελ, ένας 23χρονος τότε ανερχόμενος σταρ, δεν είχε ουσιαστική εμπειρία στον κινηματογράφο. Το ιστορικό έπος, το οποίο απεικόνιζε τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, περιελάμβανε απαιτητικά γυρίσματα διάρκειας έξι μηνών σε τρεις ηπείρους. Παρά τη φιλόδοξη και “απίστευτη” παραγωγή, οι προσδοκίες για υποψηφιότητες για Όσκαρ ήταν μεγάλες για το καστ, στο οποίο συμμετείχαν οι Άντονι Χόπκινς, Τζάρεντ Λέτο, Ροζάριο Ντόσον και Κρίστοφερ Πλάμερ.

Μέγας Αλέξανδρος: Το τελευταίο γράμμα προς τη μητέρα του, την Ολυμπιάδα

«Ο “Αλέξανδρος” ήταν μια ιστορία που ονειρευόταν ο Όλιβερ Στόουν από τότε που ήταν στο κολέγιο. Έτσι, όσο μεγαλειώδες κι αν ήταν, όσο παγκόσμιο, πολιτικό, συναρπαστικό, βίαιο, αισθησιακό κι αν ήταν, ήταν πραγματικά προσωπικό — για τον Όλιβερ και για μένα».

«Όταν λέω “προσδοκία”, είχαμε όλοι έτοιμα τα σμόκιν μας . Δεν αστειεύομαι.Όλοι λέγαμε: “Σωστά, παιδιά, πάμε για τα Όσκαρ. Αυτό είναι σίγουρο”. Και μετά… οι κριτικές βγήκαν και θυμάμαι ότι κάποιος είπε, “Θεέ μου, δεν είναι καλό”. Ο ατζέντης μου είπε, “Πραγματικά δεν είναι καλό” και σκεφτόμουν “τι εννοείς δεν είναι καλό;».

Και πρόσθεσε, «Δεν υπήρχαν Rotten Tomatoes τότε, είχαμε όλες τις τυπωμένες κριτικές, και η μία μετά την άλλη μού έλεγαν να ετοιμάσω τις βαλίτσες μου, με είχαν ανακαλύψει ως: “Αλέξανδρος ο ανόητος”, “Αλέξανδρος ο βαρετός”, “Αλέξανδρος ο άναρθρος”, “Αλέξανδρος ο αδύναμος”. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ένιωσα τόση ντροπή. Όσους συναντούσα ήθελα να τους πω: “Έχεις δει τον Αλέξανδρο; Αν ναι, λυπάμαι πραγματικά”. Δεν κάνω πλάκα. Δεν θα τους έδινα πίσω τα 20 εκατομμύρια δολάρια, αλλά…».

«Απλώς σκεφτόμουν ότι είμαι ένας χάλια ηθοποιός», είπε ο σταρ του «Banshees of Inisherin». «Ήμουν 23. Όταν είσαι 23 και πραγματικά νοιάζεσαι πολύ και δεν ξέρεις πώς να το διατυπώσεις αυτό, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να πεις ότι “δεν δίνεις δεκάρα”. Όμως ο “Αλέξανδρος” με έκανε πραγματικά να φύγω»

Να σημειωθεί ότι η ταινία sτη χώρα παραγωγής της, τις Ηνωμένες Πολιτείες, κέρδισε συνολικά 34.297.191 εκατομμύρια δολάρια, υπολειπόμενη του κόστους παραγωγής της, ύψους 155 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 167.298.192 εκατομμύρια δολάρια.

Επίσης, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, ο συνθέτης της μουσικής της ταινίας, τιμήθηκε με το βραβείο Public Choice 2005.

Μέγας Αλέξανδρος: Η νέα σειρά που θα διηγηθεί τη ζωή του έρχεται στο Netflix!

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr