Search
Close this search box.
Κλεοπάτρα_ταινία

«Κλεοπάτρα»: Ο Ντενί Βιλνέβ επιστρέφει με μια ταινία γεμάτη αστέρες!

Ο Ντενί Βιλνέβ επιστρέφει με την νέα του ταινία με τίτλο «Κλεοπάτρα», με πρωταγωνιστές τους Ζεντάγια, Ντάνιελ Κρεγκ και Τιμοτέ Σαλαμέ.

Βασισμένη στο βιβλίο της Στέισι Σιφ «Cleopatra: A Life» η ταινία συζητιέται εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με τις διαδοχικές αναβολές και ακυρώσεις να κρατούν το πρότζεκτ ανεκπλήρωτο, παρά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για το ρόλο από την πλευρά της Αντζελίνα Τζολί και της Γκαλ Γκαντότ. Ενώ σκηνοθέτες όπως ο Τζέιμς Κάμερον, ο Ανγκ Λι, ο Ντέιβιντ Φίντσερ και η Πάτι Τζένκιν αποχωρούσαν ο ένας μετά τον άλλον.

Μικρή σημασία έχουν πλέον όμως αυτά, καθώς φαίνεται ότι το πρότζεκτ θα λάβει σάρκα και οστά από τον Ντενί Βιλνέβ που ετοιμάζεται να αναλάβει τα ηνία. Ο σκηνοθέτης βέβαια θα πρέπει να βρει χρόνο να «χωρέσει» αυτό το καινούργιο εγχείρημα καθώς το όνομά του έχει ήδη ανακοινωθεί για την διασκευή του «Γιου» του Τζο Νέσμπο με τον Τζέικ Τζίλενχαλ.

“In the Hands of Dante”: Ο Αλ Πατσίνο δίπλα σε άλλα μεγάλα αστέρια, στην νέα ταινία του Τζούλιαν Σνάμπελ

Με πρόσφατη ανακοίνωση, το Production Weekly έκανε γνωστό πως το πρότζεκτ θα προχωρήσει με γυρίσματα στην Ιταλία το επόμενο διάστημα. Ενώ σύμφωνα με τον σεναριογράφο Ντέιβιντ Σκάρπα, αναμένουμε μία «Κλεοπάτρα» ως «ένα πολιτικό θρίλερ: βρώμικο, αιματηρό, με ανθρώπους που βρίζουν και κάνουν σεξ, μέσα σε ένα δίωρο, λεπτοδουλεμένο, σκληρό πολιτικό θρίλερ γεμάτο δολοφονίες κλπ. Ακριβώς η αντίθετη κατεύθυνση από αυτό που περιμένει κανείς πως θα είναι η ταινία».

Η συγγραφέας του βιβλίου, Στέισι Σιφ αφηγείται στο «Cleopatra: A Life» τον τρόπο που η Κλεοπάτρα ασκούσε ουσιαστικά έλεγχο «….Για μια στιγμή κρατούσε στα χέρια της την τύχη του Δυτικού κόσμου».

Το βιβλίο υποστηρίζει ότι είναι άδικο που η Κλεοπάτρα παραμένει στη συνείδηση του κόσμου ως βασίλισσα «ελεύθερων ηθών» παρόλο που ήταν η μόνη γυναίκα του αρχαίου κόσμου που κυβέρνησε μόνη της και έπαιξε σημαντικό ρόλο στις σχέσεις εξουσίας μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Αναφορικά με το καστ, πέρα από το όνομα της Ζεντάγια, φημολογείται πως ο Τιμοτέ Σαλαμέ θα αναλάβει τον ρόλο του Οκταβιανού και ο Ντάνιελ Κρεγκ εκείνον του Ιούλιου Καίσαρα.

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr