Search
Close this search box.
σερλοκ

Κι όμως, ο συγγραφέας του Σέρλοκ Χολμς έτρεφε κρυφό μίσος για τον δημοφιλή ντετέκτιβ

Στο πλαίσιο ενός νέου ντοκιμαντέρ του BBC2, η ιστορικός Λούσι Γουόρσλι υποστηρίζει ότι ο Αρθουρ Κόναν Ντόιλ μισούσε τον Σέρλοκ. Γιατί όμως;

20 κλασικά βιβλία που πρέπει να διαβάσετε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας

Σύμφωνα με την ιστορικό Λούσι Γουόρσλι, ο σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ κρατούσε μυστικά ένα βαθύ μίσος προς το δημιούργημά του, τον Σέρλοκ Χολμς, καθώς θεωρούσε ότι ο διάσημος ντετέκτιβ του στέρησε την αναγνώριση ως συγγραφέα ιστορικής μυθοπλασίας.

Σύμφωνα με την ιστορικό, ο Ντόιλ παρέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα με τον Χολμς, “A Study in Scarlet” (Η Σπουδή στο Κόκκινο), με την ελπίδα να του επιτραπεί να αφιερωθεί στη συγγραφή έργων ιστορικής φαντασίας. Όμως, το μυθιστόρημα απορρίφθηκε τρεις φορές προτού δεχθεί έκδοση το 1886.

Παρά την επιτυχία του Σέρλοκ Χολμς, ο Ντόιλ φαίνεται να αντιλαμβανόταν την επιρροή του ως εμπόδιο στην εκπλήρωση της μακροχρόνιας φιλοδοξίας του. Η ιστορικός παραθέτει τα λόγια του Ντόιλ: “Ίσως το μεγαλύτερο μυστικό του Άρθουρ ήταν το γεγονός ότι μισούσε τον Χολμς. Κατηγόρησε τον ντετέκτιβ του ότι τον εμπόδισε να πραγματοποιήσει το όνειρό του.

Αυτή η αντιζηλία φαίνεται πως είχε επηρεάσει τη σχέση του συγγραφέα με τον διάσημο ντετέκτιβ που δημιούργησε και προσθέτει ένα ενδιαφέρον επίπεδο στην ιστορία του Σέρλοκ Χολμς. Η Λούσι Γουόρσλι επισημαίνει ότι ο Αρθουρ Κόναν Ντόιλ θα μισούσε το γεγονός ότι, 93 χρόνια μετά τον θάνατό του, τα ιστορικά μυθιστορήματά του παραμένουν σχεδόν αδιάβαστα, ενώ ο αγαπημένος αλλά “φθηνός” ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς ζει για πάντα στις οθόνες.

Ο Ντόιλ έγραψε το πρώτο βιβλίο με τον Σέρλοκ Χολμς σε έξι εβδομάδες μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου του 1886. Αρχικά, το όνομα του ντετέκτιβ ήταν Σέρινφορντ Χολμς, αλλά τελικά ο Ντόιλ αποφάσισε να αλλάξει τα ονόματα των κεντρικών χαρακτήρων σε Σέρλοκ Χολμς και Τζον Γουάτσον. Αυτή η απόφαση σίγουρα συνέβαλε στη δημιουργία ενός από τα πιο αγαπημένα και διάσημα δίδυμα στη λογοτεχνία.

Όταν η Τέχνη εμπνεύστηκε από την Εγκληματολογία – Δημιουργήματα που στεφάνωσαν την ένωσή τους

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr