Search
Close this search box.
Καιρός

Καιρός: Καλοκαίρι… τέλος – Πότε έρχεται η αλλαγή του καιρού;

Καιρός: Καθώς ο καλοκαιρινός ήλιος σταδιακά δύει, δίνοντας τη θέση του στην άφιξη του φθινοπώρου, η μετάβαση υπόσχεται μια λεπτή αλλαγή στα πρότυπα του καιρού. Αν και οι μέρες της ζέστης και της ηλιοφάνειας είναι μετρημένες, η ερχόμενη εβδομάδα επιφυλάσσει ακόμα μια γεύση καλοκαιριού, με το θερμόμετρο να κυμαίνεται γύρω στους 38 βαθμούς Κελσίου.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: 15 φωτογραφίες της πιο αγαπητής πριγκίπισσας στον κόσμο

 

Καιρός: Πότε πέφτει η θερμοκρασία;

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος δίνει μια εικόνα για τις επόμενες ημέρες, αποκαλύπτοντας ότι η Δευτέρα είναι πιθανό να σηματοδοτήσει το τελευταίο κύμα έντονης ζέστης, τουλάχιστον προς το παρόν.

Με τους βόρειους ανέμους να δίνουν τη θέση τους σε μέτριους νότιους ανέμους. Αυτή η αλλαγή στην κατεύθυνση των ανέμων αναμένεται να επηρεάσει ακόμη και την πολύπαθη περιοχή του Έβρου, όπου συνεχίζονται οι συνεχείς προσπάθειες για την καταπολέμηση των πυρκαγιών. Καθώς οι άνεμοι εξασθενούν, η μάχη με τις φλόγες αποκτά μια μικρή ανάπαυλα.

Κοιτάζοντας μπροστά, οι ημέρες που οδηγούν στην 1η Σεπτεμβρίου, η οποία προαναγγέλλει την πρώτη ημέρα του νέου μήνα, φαίνεται να διατηρούν σταθερές καιρικές συνθήκες. Από την Τετάρτη και μετά, αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα συνοδεύεται από μια στροφή σε πιο ευχάριστο και δροσερό καιρό. Καθώς το φθινόπωρο ανεβαίνει στη σκηνή, φαίνεται να φέρνει μαζί του την υπόσχεση μιας πολυπόθητης ανακούφισης από τη ζέστη του καλοκαιριού, προσφέροντας μια αναζωογονητική αλλαγή στον αέρα.

Πώς θα είναι ο καιρός τις επόμενες μέρες;

Πέμπτη 31-08-2023

Στα δυτικά νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες σταδιακά θα αυξηθούν με πιθανότητα για τοπικές βροχες ή όμβρους. Στις υπόλοιπες περιοχές, γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα κεντρικά και νότια εως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 Παρασκευή 1-09-2023 

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ ενώ στα βορειοανατολικά θα είναι βόρειοι με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση από τα δυτικά.

Σάββατο 2-09-2023

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και σποραδικοί όμβροι θα εκδηλωθούν κυρίως στα βόρεια.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Κυριακή 3-09-2023

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Κρήτη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 4-09-2023

Αραιές νεφώσεις οι οποίες στα κεντρικά και βόρεια βαθμιαία θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

6 λαμπροί συγγραφείς που έγραψαν μόνο ένα μυθιστόρημα

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr