Search
Close this search box.
Ραφαήλ

Ιταλία: Μελετητές ανακάλυψαν έναν νέο πίνακα του Ραφαήλ

Μελετητές ανακάλυψαν έναν νέο πίνακα του Ραφαήλ: Κατά τη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Πέργκολα, μια πόλη στην κεντρική ιταλική επαρχία Πέζαρο και Ουρμπίνο, μια ομάδα μελετητών τέχνης παρουσίασε έναν πρόσφατα ανακαλυφθέντα πίνακα του διάσημου καλλιτέχνη της Αναγέννησης Ραφαήλ.

Το έργο τέχνης του Ραφαήλ διαστάσεων 46 επί 34 εκατοστά και ζωγραφισμένο σε ξύλο λεύκας, χρονολογείται από το 1504. Προέρχεται από ιδιωτική συλλογή στο εξωτερικό και έχει αποδοθεί στον Ραφαήλ από τους εν λόγω μελετητές. Έκαναν συγκρίσεις μεταξύ του εικονιζόμενου προσώπου στον πίνακα και του προσώπου της Μαρίας Μαγδαληνής.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου με θέμα “Το όραμα του Ραφαήλ Σάντσιο για την τελειότητα”. Μια ολοκληρωμένη ανάλυση αυτού του πρόσφατα ανακαλυφθέντος αριστουργήματος, με τίτλο “Η Μαγδαληνή του Ραφαήλ: Όταν ο μαθητής ξεπερνά τον δάσκαλο”, πρόκειται να δημοσιευτεί στο περιοδικό Open Science, Art, and Science εντός της προσεχούς εβδομάδας.

Πηγή φωτογραφίας

Ο γνωστός ζωγράφος γεννήθηκε στο Ουρμπίνο της Ιταλίας το 1483 και απεβίωσε στη Ρώμη σε ηλικία 37 ετών το 1520, στάθηκε μια από τις πιο εξέχουσες μορφές της πρώιμης Αναγέννησης. Η φήμη και η σημασία του ήταν παράλληλες με εκείνες του Μιχαήλ Άγγελου και του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Το 1500, ο Ραφαήλ μετακόμισε στην Περούτζια, όπου σπούδασε στο εργαστήριο του Πιέτρο Περουτζίνο. Παρέμεινε εκεί και εργάστηκε για τέσσερα χρόνια, μέχρι το 1504. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά από τα φημισμένα έργα του στεγάζονται στο Παλάτι του Βατικανού, με την εμβληματική “Σχολή των Αθηνών” στην “Αίθουσα των Υπογραφών” να είναι ένα από τα πιο διάσημα δημιουργήματά του. Το αριστούργημα αυτό απεικονίζει μια φανταστική συγκέντρωση διάσημων φιλοσόφων, μαθηματικών και επιστημόνων της κλασικής αρχαιότητας σε ένα πολυτελές ρωμαϊκό περιβάλλον.

5 Πίνακες ζωγραφικής που συνδέονται με ψυχικές διαταραχές

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr