Search
Close this search box.
Τζον Λένον τεχνητή νοημοσύνη

Η φωνή του Τζον Λένον “ζωντανεύει” με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης!

Το τραγούδι “Now and Then” που ηχογραφήθηκε από τον Τζον Λένον την δεκαετία του 1970, “ζωντανεύει” με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Περίπου 53 χρόνια μετά την διάλυσή τους, οι Beatles επιστρέφουν στην δισκογραφία με ένα νέο τραγούδι, το οποίο μιξαρίστηκε και ηχογραφήθηκε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Επιτρέποντας έτσι την επανένωση του θρυλικού συγκροτήματος, παρά τον θάνατο δύο μελών εδώ και χρόνια.

Ο Τζον Λένον την δεκαετία του 1970 ηχογράφησε το τραγούδι “Now and Then” και την έδωσε στα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος η χήρα του, Γιόκο Όνο το 1994. Παρόλο που αυτή η ηχογράφηση ήταν ολοκληρωμένη (με φωνή και πιάνο) δεν ήταν σε τόσο καλή ποιότητα για να κυκλοφορήσει.

Τα δύο εν ζωή μέλη των Beatles, ο Πολ Μακάρτνεϊ και ο Ρίνγκο Σταρ, επιβεβαίωσαν πως το τραγούδι θα κυκλοφορήσει στις 2 Νοεμβρίου. Όταν – τα τρία τότε μέλη – παρέλαβαν από την Γιόκο Όνο την ηχογράφηση, την ξαναδούλεψαν και την ολοκλήρωσαν. Δεν την κυκλοφόρησαν όμως λόγο της τεχνολογίας που διέθεταν εκείνη την εποχή, μιας και δεν μπορούσαν να διαχωρίσουν την φωνή του Λένον από την μουσική διατηρώντας την ποιότητα της ηχογράφησης. Επίσης, όπως είχε πει πρόσφατα ο Μακάρτνεϊ, το τραγούδι “δεν άρεσε” στον Τζορτζ Χάρισον.

«Freud’s Last Session»: Η νέα ταινία με πρωταγωνιστή τον Άντονι Χόπκινς είναι γεγονός! (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Στη σειρά ντοκιμαντέρ Get Back, του 2021, ο Πίτερ Τζάκσον “έβγαλε” τη φωνή του Λένον από μια κασέτα, διαχωρίζοντάς την από τον ήχο του πιάνου, με τη βοήθεια σύγχρονων τεχνολογιών.

“Έτσι βρεθήκαμε με τη φωνή του Τζον, καθαρή σαν το κρύσταλλο”, εξήγησε ο Μακάρτνεϊ στην ανακοίνωσή του. “Είναι πολύ συγκινητικό και εμείς παίζουμε από πάνω, είναι μια πραγματική ηχογράφηση των Beatles”.

Το νέο τραγούδι θα αρχίσει να πωλείται στις 15:00 (ώρα Ελλάδας) στις 2 Νοεμβρίου. Την προηγουμένη, θα προβληθεί ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 12 λεπτών στο κανάλι των Beatles στο YouTube.

Πηγή φωτογραφίας

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr