Search
Close this search box.
wind river

Η ταινία της ημέρας στην TV: «Wind River» – ALPHA

Το “Wind River” ξεχωρίζει ως μια οδυνηρή εξερεύνηση της δικαιοσύνης, της απώλειας και της ανθεκτικότητας όσων ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας, μέσα στην ακαταμάχητη ομορφιά της ερημιάς του Ουαϊόμινγκ.

Netflix: Ταινία του Λάνθιμου σύντομα διαθέσιμη στην πλατφόρμα

Το “Wind River” είναι ένα συναρπαστικό θρίλερ που κυκλοφόρησε το 2017, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Taylor Sheridan. Η ταινία εκτυλίσσεται στα ερημικά τοπία του Wind River Indian Reservation στο Wyoming και περιστρέφεται γύρω από μια ανατριχιαστική έρευνα δολοφονίας.

Το «Wind River» απέσπασε την αποδοχή των κριτικών για την έντονη αφήγηση, την ατμοσφαιρική κινηματογράφηση από τον Μπεν Ρίτσαρντσον και τις δυνατές ερμηνείες του καστ του. Η ερμηνεία του Ρένερ για τον Λάμπερτ, έναν άνθρωπο που στοιχειώνεται από το παρελθόν του και αναζητά τη λύτρωση, κέρδισε ιδιαίτερο έπαινο. Η ταινία υπογραμμίζει επίσης τη σημασία του τίτλου της, αναφερόμενη στους σκληρούς ανέμους που σαρώνουν την έρημη περιοχή, αντικατοπτρίζοντας τη σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοί της.

Πλοκή

Η πλοκή επικεντρώνεται στον Κόρι Λάμπερτ, τον οποίο υποδύεται ο Τζέρεμι Ρένερ, ένας ανιχνευτής της Υπηρεσίας Ψαριών και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ που στοιχειώνεται από προσωπική τραγωδία. Ενώ βρίσκεται σε μια αποστολή ρουτίνας, ανακαλύπτει το σώμα μιας νεαρής ιθαγενούς Αμερικανίδας, παγωμένης στο χιόνι. Το θύμα είναι η Natalie Hanson, την οποία υποδύεται η Kelsey Asbille, και ο θάνατός της εγείρει ανησυχητικά ερωτήματα στη σφιχτοδεμένη κοινότητα.

Η Ελίζαμπεθ Όλσεν πρωταγωνιστεί ως Τζέιν Μπάνερ, μια πράκτορας του FBI, η οποία συνεργάζεται με τον Λάμπερτ για να αποκαλύψει τις μυστηριώδεις συνθήκες γύρω από τον θάνατο της Νάταλι. Καθώς το δίδυμο εμβαθύνει στην έρευνα, περιηγούνται στις σκληρές συνθήκες του χειμώνα και αντιμετωπίζουν μια διάχυτη κουλτούρα σιωπής και αδικίας.

Το σενάριο του Sheridan υφαίνει επιδέξια μια αφήγηση που όχι μόνο χρησιμεύει ως θρίλερ εγκλήματος, αλλά ρίχνει φως στους κοινωνικοοικονομικούς αγώνες και τα συστημικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες των ιθαγενών της Αμερικής. Η ταινία πραγματεύεται θέματα θλίψης, λύτρωσης και την περίπλοκη δυναμική μεταξύ του γηγενούς πληθυσμού και των αρχών.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

  • Δευτέρα 15/01/24 στις 01:00, ALPHA
  • Χώρα: ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο,  Γαλλία
  • Διάρκεια: 110 λεπτά
  • Σκηνοθεσία: Τέιλορ Σέρινταν
  • Πρωταγωνιστούν: Τζέρεμι Ρένερ, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Γκράχαμ Γκριν, Τζούλια Τζόουνς

Οι νέες ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα από 18/01/24 (ΤΡΕΪΛΕΡ)

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr