Search
Close this search box.
red sparrow

Η ταινία της ημέρας στην TV: «Red Sparrow» – ΣΚΑΪ

Το «Red Sparrow» είναι μια κατασκοπευτική ταινία θρίλερ του 2018 σε σκηνοθεσία Francis Lawrence και βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 2013 του Jason Matthews.

20 χρόνια μετά: Επιβεβαιώθηκε το sequel του ”Polar Express” – Τι περιμένει τους θαυμαστές;

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Jennifer Lawrence ως Dominika Egorova, μια πρώην πρίμα μπαλαρίνα που στρατολογείται από τη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών για να γίνει «Sparrow» – μια άρτια εκπαιδευμένη σαγηνεύτρια και πράκτορας πληροφοριών.

Η πλοκή εκτυλίσσεται καθώς η Ντομίνικα υφίσταται έναν τραυματισμό που τελείωσε την καριέρα της και αντιμετωπίζει οικονομική κατάρρευση, με αποτέλεσμα να δεχτεί μια πρόταση από τον θείο της, έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. Την στέλνουν στο “Sparrow School”, όπου υποβάλλεται σε ένα σκληρό πρόγραμμα εκπαίδευσης με ψυχολογική και σωματική καταπόνηση.

Η πρώτη της αποστολή περιλαμβάνει την απόκτηση πληροφοριών από έναν πράκτορα της CIA, τον Nate Nash (τον οποίο υποδύεται ο Joel Edgerton). Ωστόσο, καθώς η Dominika μπλέκεται με τον Nash, η γραμμή μεταξύ πίστης και προδοσίας θολώνει. Η ταινία εξερευνά θέματα εξουσίας, ελέγχου και τις συνέπειες μιας ζωής αφιερωμένης στην κατασκοπεία. Επίσης, εμβαθύνει στον σκοτεινό και σκληρό κόσμο των επιχειρήσεων πληροφοριών, προβάλλοντας τον ψυχολογικό φόρο στους χαρακτήρες της.

Η προσοχή της ταινίας στη λεπτομέρεια είναι εμφανής στην απεικόνιση του κατασκοπευτικού εμπορίου και των γεωπολιτικών εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών. Η αφήγηση είναι γεμάτη ανατροπές η Dominika περιηγείται σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι εξαπάτησης.

Το «Red Sparrow» χρησιμεύει ως μια απόκλιση από τα παραδοσιακά κατασκοπευτικά θρίλερ, προσφέροντας μια πιο έντονη και σπλαχνική εμπειρία. Παρέχει μια στοχαστική εξερεύνηση της ηθικής ασάφειας που είναι εγγενής στον κόσμο της κατασκοπείας, αφήνοντας το κοινό με επίμονα ερωτήματα σχετικά με το πραγματικό κόστος της πίστης σε έναν κόσμο όπου η εμπιστοσύνη είναι ένα σπάνιο αγαθό.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

  • Σάββατο 20/01/24 στις 00:30, ΣΚΑΪ
  • Χώρα: ΗΠΑ
  • Διάρκεια: 140 λεπτά
  • Σκηνοθεσία: Francis Lawrence
  • Πρωταγωνιστούν: Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts, Jeremy Irons

Το άγνωστο ποίημα του Τσάρλι Τσάπλιν μας έκανε να αγαπήσουμε τον εαυτό μας

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr