Search
Close this search box.
Kramer Vs. Kramer

Η ταινία της ημέρας στην TV 26/01: «Kramer Vs. Kramer» – MEGA

Το «Kramer vs. Kramer» είναι μια αμερικανική δραματική ταινία του 1979 σε σκηνοθεσία Robert Benton, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Avery Corman του 1977.

«20 Ημέρες στη Μαριούπολη»: Το υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ για την κατάρρευση της ουκρανικής πόλης (ΤΡΕΪΛΕΡ)

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τον Ted Kramer (Dustin Hoffman), ένας εργασιομανής στέλεχος διαφημιστικής και τη σύζυγό του, Joanna (Meryl Streep), που αποφασίζει να εγκαταλείψει το γάμο τους, αφήνοντας τον Ted να φροντίζει τον μικρό γιο τους, Billy (Justin Henry). Η ταινία εξελίσσεται καθώς ο Τεντ, αρχικά κυριευμένος από τις ευθύνες της μονογονεϊκότητας, υφίσταται μια βαθιά μεταμόρφωση στη σχέση του με τον γιο του. Η Τζοάνα επιστρέφει απροσδόκητα, αναζητώντας την επιμέλεια του Μπίλι, οδηγώντας σε μια μάχη στο δικαστήριο που γίνεται η κεντρική σύγκρουση της ιστορίας.

Ο Ντάστιν Χόφμαν προσφέρει μια δυνατή ερμηνεία ως Τεντ, αποτυπώνοντας τις αποχρώσεις ενός πατέρα που αναγκάζεται να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του να μεγαλώνεις ένα παιδί μόνος. Η ερμηνεία της Meryl Streep της χάρισε ένα Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου, παρά τον περιορισμένο χρόνο προβολής της. Ο Τζάστιν Χένρι, ο οποίος υποδύθηκε τον νεαρό Μπίλι, έλαβε επίσης υποψηφιότητα για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου, καθιστώντας τον έναν από τους νεότερους ηθοποιούς που προτάθηκαν ποτέ.

Το «Kramer vs. Kramer» απέσπασε ευρεία αποδοχή από τους κριτικούς και γνώρισε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Η ταινία κέρδισε πέντε βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου (Χόφμαν), Β’ Γυναικείου Ρόλου (Στριπ) και Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου.

Η ταινία φημίζεται για την ειλικρινή και συγκλονιστική απεικόνιση της πολυπλοκότητας του διαζυγίου, της μονογονεϊκότητας και των εξελισσόμενων ρόλων ανδρών και γυναικών στην κοινωνία, παραμένοντας ένα διαχρονικό και συναισθηματικά ηχηρό κλασικό.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

  • Παρασκευή 26/01/24 στις 2:20, MEGA
  • Χώρα: ΗΠΑ
  • Διάρκεια: 105 λεπτά
  • Σκηνοθεσία: Robert Benton
  • Πρωταγωνιστούν: Dustin Hoffman, Meryl Streep, Justin Henry, Jane Alexander

Harvard: Οι ταινίες που συστήνει για τη διεύρυνση του κινηματογραφικού σας ορίζοντα

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr